Σάρωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής η κυπριακή αποστολή

Μεγάλη επιτυχία για τις Εθνικές Ομάδες της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη της Γερμανιας.  

Επέστρεψαν πίσω στη Κύπρο με 2 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια!

H κυπριακή κουζίνα εξελίσσεται και συναγωνίζεται επάξια τις κουζίνες άλλων χωρών. Μόνο περηφάνια μπορεί να αισθάνεται κανείς για τις εθνικές ομάδες μαγειρικής Κύπρου, που

με την εκπληκτική τους παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής  που πραγματοποιήθηκαν στη Στουτγάρδη της Γερμανιας  από τις 2-7 Φεβρουαρίου,  διατήρησαν  τη χώρα μας στον χάρτη της παγκόσμιας γαστρονομίας!

Οι ομάδες μας  κατάφεραν με την ευρηματικότητα, το πάθος, το μεράκι και τη δημιουργικότητά τους, αλλά κυρίως με την αγάπη που τρέφουν για το επαγγελμα  να κερδίσουν 2 αργυρά και 2 χάλκινα  μετάλλια!

Παρά την ευγενή άμιλλα που επικρατεί, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και για να μπορέσει μια ομάδα να διακριθεί και να κατακτήσει τα πολυπόθητα μετάλλια χρειάζεται να επιδείξει καινοτόμες προτάσεις, να είναι άρτια προετοιμασμένη και ανάμεσα στα μέλη της να επικρατεί σύμπνοια και αλληλεπίδραση.

Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου αποτελείται από τον Διευθυντή Πανίκο Νεάρχου,  τον Αρχηγό Σταύρο Σωτηρίου και τα μέλη Θανάση Χρίστου, Λία Μαγκή, Γιώργο Βοσκού, Κυριάκο Μαλεκκίδη, Ανδρέα Λούκαρη, Κυριάκο Νικολάου, Σωτήρη Ιορδάνους, Νικόλα Αναστασίου και Μιχάλη Μαυρομουστάκη.

Η Εθνική Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου αποτελείται από τον  Διευθυντή Σταύρο Κακοφεγκίτη, την Αρχηγό Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου και τα μέλη Μάριο Καραγιώργη, Ανδριάνα Ευστρατίου, Γιώργο Χατζηχρήστου, Ανδρέα Χαραλάμπους, Χρίστο Παπαδόπουλο, Ανδρέα Σωτηρίου, Μαρίνα Βουζούνη, Θεοδόση Φλουρή, Ραφαήλ Τρύφωνος και Θεογνωσία Δημητρίου.

Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου θέλει να συγχαρεί όλα  τα μέλη και των Εθνικών μας Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου για την μεγάλη επιτυχία  τους, που μας κάνουν περήφανους και που μας δείχνουν ότι η γαστρονομία στην Κύπρο έχει και παρόν και μέλλον.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους τους χορηγούς, του Συνδέσμου  Αρχιμαγείρων Κύπρου και των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής  που μέσω της δικής τους προσφοράς κατέστη δυνατή η μετάβαση των Εθνικών μας ομάδων στη Στουτγάρδη.

Υπεύθυνοι αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής ήταν οι σεφ:

Νικόλας Κωνσταντίνου – Ανώτερος Διευθυντής Εθνικών Ομάδων.

Παναγιώτης Χαραλάμπους- Γενικός ταμίας Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΚ και Σύμβουλος Εθνικών Ομάδων.

Νίκος Παπανικολάου – Σύμβουλος Εθνικών Ομάδων.

Γιώργος Αγρότης – Αντιπρόεδρος  τύπου και εξωτερικών υποθέσεων Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΚ.

Την αποστολή είχαν συνοδεύσει ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Σ.Α.Κ. Πέτρος Γαβριήλ και Κυριάκος Σωτηρίου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σ.Α.Κ. Παρών και ο περιφερειάρχης νότιας Ευρώπης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Chefs), σεφ Γιώργος Δαμιανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα