Προσοχή: Έχετε αυτά τα προϊόντα;-Επικίνδυνα για την ασφάλεια

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά προϊόντα τα οποία δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα RAPEX, έχει κυκλοφορήσει στην αγορά βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο, κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Wendali, ονομασίας Gasoline Chain saw

και τύπο/αριθμό 5800 και 5800a, το οποίο εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των μηχανημάτων.

Το προϊόν ενέχει κίνδυνο τραυματισμού, καθότι, λόγω ανεπαρκούς ανθεκτικότητας του προϊόντος, η χειρολαβή και ο μπροστινός προφυλακτήρας του χεριού δυνατόν να σπάσουν. Επίσης, το αυτόματο φρένο αλυσίδας και το σύστημα φρένων είναι ανεπαρκή.

Ο προμηθευτής προχώρησε εθελούσια σε καταστροφή του προϊόντος.

Μέσα ατομικής προστασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα RAPEX, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά γάντια τερματοφύλακα, κινεζικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Fatpipe, ονομασίας «Goalkeeper gloves» και γραμμικό κωδικό 6418712183807, τα οποία εντοπίστηκαν στη Φινλανδία και δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των μέσων ατομικής προστασίας.

Το προϊόν ενέχει χημικό κίνδυνο, καθότι περιέχει μέχρι και 11,6 mg/kg Χρώμιο (VI), το οποίο δυνατόν να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στον χρήστη.

Η αρμόδια Αρχή της Φινλανδίας ανέκοψε το προϊόν στα σημεία εισόδου του στη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες με κωδικούς A12/1237/17 και A12/1256/17 (37η εβδομάδα του 2017), στην ιστοσελίδα του RAPEX: http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό όπως σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος, στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405618.

Keywords
Τυχαία Θέματα