Σχέδιο μετατροπής του ΓΣΠ σε κόμβο μαζικής μεταφοράς εργαζομένων στη Λευκωσία

Για την προσπάθεια χρησιμοποίησης του χώρου στάθμευσης του ΓΣΠ από πολίτες και τη μαζική επιβίβαση τους σε λεωφορεία τα οποία θα τους πηγαίνουν εντός της Λευκωσίας, μίλησε στις Τομές στα Γεγονότα ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σήμερα είχε μια πρώτη συνάντηση με τη Διεύθυνση του ΓΣΠ. «Συζητήσαμε το θέμα του πάρκινγκ στο ΓΣΠ.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη της συνάντησης γιατί αν καταφέρουμε να χρησιμοποιήσουμε το χώρο, τότε θα υπάρχει μια διαθεσιμότητα για 1500 αυτοκίνητα».

Όπως εξήγησε, οι πολίτες θα μεταβιβάζονται σε λεωφορεία και θα εισέρχονται στη Λευκωσία τις ώρες αιχμής αλλά και για πάρουν λεωφορεία για μεταβίβαση τους σε άλλες πόλεις. «Θα είναι ένας χώρος όπου θα μπορεί κάποιος που έρχεται στη Λευκωσία, να αφήσει το όχημα του, να μεταβιβαστεί σε λεωφορείο για μια πιο γρήγορη διαδρομή προς το κέντρο της Λευκωσίας».

Επεσήμανε ότι η διεύθυνση του ΓΣΠ είναι θετική και έτσι το Υπουργείο προχωρεί στον σχεδιασμό. «Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει αυτό το κόστος. Προσπαθούμε έτσι ώστε να μην το πληρώνει ο πολίτης».

Διαβάστε ακόμη: Έχασαν δύο τροχούς τα λεωφορεία με τους μαθητές- «Θα ήταν τεράστια τραγωδία»

Keywords
Τυχαία Θέματα