Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται οι ειδικευόμενοι ιατροί - Ποια τα αιτήματά τους

 «Η Συντεχνία Ειδικευομένων Ιατρών Κύπρου (ΣΕΙΔΙΚ), στα πλαίσια του αγώνα της για προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της για βιώσιμο ωράριο και αμοιβή εργασίας, ανακοινώνει απεργία διάρκειας 48 ωρών για την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

«Έχοντας φτάσει πλέον σε αδιέξοδο, μετά από έναν μακροχρόνιο και επίπονο αγώνα, στη πλαίσια του οποίου έχει εξαντληθεί κάθε διαθέσιμο διπλωματικό μέσο, αναγκαζόμαστε

να προχωρήσουμε σε απεργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 07:30 της 19ης Δεκεμβρίου μέχρι τις 07:30 της 21ης Δεκεμβρίου 2023 σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια της χώρας», σημειώνεται.

«Μοναδικός σκοπός μας», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η εξασφάλιση των καταπατουμένων δικαιωμάτων μας όσον αφορά:

1. Ωράριο εργασίας. Διεκδικούμε την εφαρμογή της ισχύουσας ευρωπαϊκής και κυπριακής νομοθεσίας περί ωραρίου εργασίας, που ορίζει ως ανώτατο όριο ωρών εργασίας τις 48 ώρες την εβδομάδα. Νομοθεσία που καταπατάται, με τους ειδικευμένους ιατρούς να εργάζονται εξαντλητικά μέχρι και υπερδιπλάσιες του ανώτατου ορίου, ώρες εβδομαδιαίως.

2. Αμοιβή εργασίας Διεκδικούμε την εφαρμογή του κανονισμού ειδίκευσης περί αμοιβής, που ορίζει την αμοιβή του ειδικευόμενου ιατρού σε σταθερή ποσοστιαία αναλογία της αντίστοιχης αμοιβής του νεοδιόριστου ειδικού ιατρού. Κανονισμός ο οποίος καταπατάται, με τους ειδικευόμενους ιατρούς να αμείβονται με το εξευτελιστικό ποσό των 3€ ανά ώρα υπερωριακής εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα