Σε διάλογο με θρησκευτικούς ηγέτες από όλη την ΕΕ θα συμμετάσχει ο Σχοινάς

Συνάντηση με δέκα θρησκευτικούς ηγέτες από όλη την Ευρώπη θα έχει την Πέμπτη ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, με αντικείμενο συζήτησης τον τρόπο ανταπόκρισης της ΕΕ στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει από το 2020, από την πανδημία της COVID-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία, μέχρι πιο πρόσφατα, τη σύγκρουση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ και πόλεμο στη Γάζα.

«Τα τελευταία χρόνια, εξωτερικές και εσωτερικές κρίσεις έφεραν την Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμέτωπη με μεγάλων διαστάσεων προκλήσεις, οι οποίες συνεχίζουν να αφήνουν το διχαστικό τους σημάδι μέχρι σήμερα»

ανέφερε σχετικά ο κ. Σχοινάς.

«Προσβλέπω να ακούσω τους θρησκευτικούς ηγέτες και να ενημερωθώ για τις απόψεις τους σχετικά με τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν για να ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί, και παράλληλα να ενισχύσουν τις κοινές βάσεις της Ένωσής μας» πρόσθεσε.

Οι ετήσιες συναντήσεις υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διαλόγου με εκκλησίες, θρησκευτικές ενώσεις, φιλοσοφικές και μη θρησκευτικές οργανώσεις που προβλέπει το Άρθρο 17 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ.

Οι συμμετέχοντες στον φετινό διάλογο με τους θρησκευτικούς ηγέτες δεν έχουν ανακοινωθεί. Στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει θρησκευτικοί ηγέτες από την Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία, ηγέτες Μουσουλμανικών κοινοτήτων της Ευρώπης και ηγέτες της Ιουδαϊκής θρησκευτικής κοινότητας. Το 2020 είχε συμμετάσχει σε μια τέτοια συνάντηση και ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα