«Σε επίπεδα Αφγανιστάν το ψευδοκράτος στο θέμα εμπορίας προσώπων»

«Η αποσχισθείσα Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου θεωρείται τόσο κακή όσο το Αφγανιστάν»  σε θέματα εμπορίας προσώπων σημειώνει το ισραηλινό i24news.

«Η παγωμένη σύγκρουση της Κύπρου παρέχει γόνιμο έδαφος για διακινητές ανθρώπων με υποθέσεις σε ‘’ανησυχητικά’’ επίπεδα στο κράτος μέλος της ΕΕ, και ο αποσχισμένος βορράς θεωρείται τόσο κακός όσο το Αφγανιστάν»,  σημειώνεται.

«Την αγαπώ, αλλά ταυτόχρονα μου θυμίζει το παρελθόν μου», είπε μια

γυναίκα από το Καμερούν επιζών της σωματεμπορίας, αναφερόμενη στη μικρή της κόρη.

«Υπήρχε τόση κακοποίηση κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών», πρόσθεσε η γυναίκα στα 20 της, η οποία είπε ότι την έσωσε ένας πελάτης από τη δοκιμασία της.

«Δεν πέθανα... και ο Θεός με έσωσε, οπότε ξέρω ότι έχει ένα σχέδιο για τη ζωή μου», είπε σε μια ΜΚΟ που συνεργάζεται με επιζώντες, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη για να προστατεύσει την ταυτότητά της.

Πέρυσι, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποβάθμισε την Κύπρο στην ετήσια Έκθεσή του για την Εμπορία Προσώπων από τη Βαθμίδα 1, την υψηλότερη κατάταξη, στη Βαθμίδα 2, αναφέροντας προβλήματα, όπως παρατεταμένες δικαστικές διαδικασίες και έλλειψη καταδικαστικών αποφάσεων.

«Αν και η έκθεση δεν κατατάσσει επίσημα το ψευδοκράτος, που αναγνωρίζεται μόνο από την Άγκυρα, λέει ότι η περιοχή θα βρισκόταν στη Βαθμίδα 3 με τους χειρότερους παραβάτες, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν και της Βόρειας Κορέας, εάν το έκανε.

Η έλλειψη προόδου στην επίλυση της σύγκρουσης απομακρύνει την προσοχή και τους πόρους από ζητήματα όπως η εμπορία ανθρώπων, είπε η Νάσια Χατζηγεωργίου, επίκουρη καθηγήτρια μεταβατικής δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire Cyprus.

«Το αδιέξοδο σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου στις δύο πλευρές», είπε η κα. Χατζηγεωργίου.

«Έτσι, η εμπορία ανθρώπων σε ολόκληρο το νησί «κυριολεκτικά δεν αντιμετωπίζεται», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα