Σε ετοιμότητα για λήψη μέτρων ο Δήμος Λάρνακας ενόψει τοπικών καταιγίδων

Σε επιφυλακή βρίσκονται το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) και ο Δήμος, ενόψει των τοπικών καταιγίδων που αναμένεται να πλήξουν μέχρι τις 6 το απόγευμα την Κύπρο, καλώντας ταυτόχρονα το κοινό να λάβει τα δικά του προστατευτικά μέτρα.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ενόψει της «πορτοκαλί προειδοποίησης», που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, για τοπικές καταιγίδες, που αναμένεται επηρεάσουν την Κύπρο σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

και η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 6 το απόγευμα, συνεργεία του Δήμου αλλά και το ΣΑΛ βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι έτοιμα να λάβουν άμεσα μέτρα σε περίπτωση που παραστεί έκτακτη ανάγκη».

Παράλληλα προτρέπονται οι δημότες «όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και/ή αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση».

Στα πλαίσια αυτά το κοινό «καλείται να ελέγξει όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή. Ακόμα το κοινό καλείται να μην αφήνει διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα».

Επίσης οι πολίτες καλούνται «να μην καλύπτουν τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα. Συστήνεται όπως οι πολίτες προμηθευτούν με αντλίες νερού όλοι οι ιδιοκτήτες υπογείων και να ελεγχθούν και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες αντλίες νερού στα υπόγεια υποστατικά και να ασφαλίσουν όλες τις ιδιωτικές περιουσίες και τα οχήματα τους, έναντι κινδύνου πλημμυρών».

Σημειώνεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν προβεί σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα