Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Στην παρουσία όλων των αρχηγών κομμάτων που μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η συνεδρία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.


Οι αρχηγοί των κομμάτων ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόσο για την κατάσταση με τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το διπλωματικό παρασκήνιο για την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα όσο και για τις επαφές με ξένους αξιωματούχους. Στο Συμβούλιο Αρχηγών συζητήθηκε επίσης και η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας μετά και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Στο Συμβούλιο παρευρέθηκαν

επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου. Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.

Μετά το τέλος της συνεδρίας του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος προέβη σε δηλώσεις σχετικά της ενημέρωσης που έτυχαν από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους Πολιτικούς Αρχηγούς  για τις πολιτικές εξελίξεις και διπλωματικό μαραθώνιο επαφών που είχε και θα έχει. Επίσης έτυχαν ενημέρωσης για ς για την Οικονομία και από τους αρμόδιους υπουργούς ενώ ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες στον Υπ. Οικονομικών να έχει διμερείς επαφές με όλα τα πολιτικά κόμματα για τα θέματα οικονομίας», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την ανανέωση Navtex για το Γιαβούζ ο κος Κούσιος είπε πως "πρόκειται για εξέλιξη που αποδεικνύει την πολιτική της Τουρκίας για αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της ΚΔ ".

Keywords
Τυχαία Θέματα