Σε εξέλιξη συνάντηση Φιντάν – Μπλίνκεν - Τα 6 κρίσιμα ζητήματα

Αυτήν την ώρα συναντώνται στην τουρκική πρωτεύουσα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών με τον ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέπτεται την Άγκυρα για το θέμα της Γάζας και μια σειρά άλλων θεμάτων.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μπλίνκεν στην Τουρκία για να προσπαθήσει να κατευνάσει το θυμό της Άγκυρας

6 κρίσιμοι φάκελοι στο τραπέζι: Προτεραιότητα η Γάζα

Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, το τουρκικό drone που καταρρίφθηκε στη Συρία και οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η ένταξη της Σουηδίας, η τελευταία

κατάσταση σχετικά με τα F-16, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και ο Καύκασος, οι διμερείς σχέσεις και οι εμπορικές συναλλαγές θα συζητηθούν μεταξύ των δύο υπουργών.

Δεν αναμένεται συνέντευξη τύπου και ο Άντονι Μπλίνκεν θα αναχωρήσει περίπου στις 12.00 ώρα Ελλάδας για Τόκιο.

Ψυχρή υποδοχή Μπλίνκεν στην Άγκυρα

Ευρέως σχολιάζεται από τα ΜΜΕ πάντως η ψυχρή υποδοχή που επεφύλαξε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν η Άγκυρα.

Ενώ το αεροπλάνο που μετέφερε τον Μπλίνκεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας τη νύχτα, αξιοσημείωτο είναι ότι κανένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δεν πήγε να υποδεχθεί τον Μπλίνκεν και τα φώτα της πίστας του αεροδρομίου δεν ήταν αναμμένα. Ήταν η πρώτη φορά που η Τουρκία υποδέχτηκε Αμερικανό αξιωματούχο χωρίς τον υπουργό Εξωτερικών ή κάποιον υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο.

Εντυπωσιακό πανό

Από την άλλη πλευρά, μια σημαία με τη φωτογραφία του Abu Ubaydah, του εκπροσώπου των Ταξιαρχιών Izz ad-Din al-Qassam που πρόσκεινται στη Χαμάς, κρεμάστηκε από πολίτες σε μια γέφυρα στη διαδρομή του Μπλίνκεν προς την περιοχή όπου αναμένονταν να συναντηθεί με τον Χακάν Φιντάν στην Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα