Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μία μικρή καθυστέρηση ξεκίνησε και η δεύτερη απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων με την ταυτόχρονη ανταλλαγή με φυλακισμένους Παλαιστινίους. Οι 14 τελικά όμηροι  (και όχι 13) μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για να επιστρέψουν στο Ισραήλ και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για άτομα που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς από το Κιμπούτζ της πόλης Μπεέρι.

Σύμφωνα με ξένες πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις, το Ισραήλ πίεσε για την απελευθέρωση 14 ομήρων το Σάββατο σε αντάλλαγμα 42 κρατουμένων. Η ανταλλαγή καθυστέρησε δύο ώρες και ενώ αρχικά φαινόταν ότι η Χαμάς

δεν θα υπέκυπτες στις πιέσεις, στέλεχος της οργάνωσης ανακοίνωσε ότι 14 όμηροι μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και όχι 13.

Δεκάδες εκτοπισμένοι από το εν λόγω Κιμπούτς είχαν συγκεντρωθεί στο λόμπι ενός ξενοδοχείου της Νεκράς Θάλασσας, μπροστά σε μια τεράστια οθόνη που μεταδίδει τηλεοπτικές ενημερώσεις, περιμένοντας με ανυπομονησία τα νέα για τους 14 συντοπίτες τους. 

Διαβάστε επίσης: Η καταριανή αντιπροσωπεία στο Ισραήλ συζητά πιθανή επέκταση της εκεχειρίας

Πιθανή επέκταση της εκεχειρίας- Η Χαμάς εντόπισε ομήρους

Η Χαμάς μετέφερε ένα μήνυμα στο Ισραήλ, λέγοντας ότι εντόπισε επιπλέον 10-20 ομήρους τους οποίους μπορεί να απελευθερώσει. Εάν αυτή η εξέλιξη ισχύει, το Ισραήλ ίσως να παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για άλλη μία ή δύο ημέρες. Οι ισραηλινές εκτιμήσεις λενε ότι ο Χαμάς μπορεί να έχει την ικανότητα να επιστρέψει περίπου 30 ακόμη ομήρους πέρα από τους 50 που είχαν αρχικά συμφωνηθεί στο τρέχον πλαίσιο διαπραγματεύσεων.

BREAKING: HAMAS MEMBER CARRIES AN ELDERLY ISRAELI HOSTAGE

Treating her extremely well pic.twitter.com/8QzrJMsHLh

— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) November 24, 2023

Πηγή: euronews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα