Σε παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου η «βλέννα» του Βοσπόρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνές που θυμίζουν τη «πράσινη βλέννα» ή απλά βλέννα του Βοσπόρου βρέθηκαν και στην θάλασσα της παραλίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, σύμφωνα με Τ/κ ΜΜΕ Συγκεκριμένα, σχετικό βίντεο δημοσίευσε η Kibris Postasi με τίτλο «Εικόνες παρόμοιες με τη ‘’βλέννα’’ στην Αμμόχωστο!»

Σημειώνεται παράλληλα ότι η εξακρίβωση του κατά πόσον αυτά που δείχνει ο φακός είναι βλέννα, πρέπει να καθοριστεί μετά τις δοκιμές που θα διενεργηθούν από τους υπαλλήλους του λεγόμενου Τμήματος Περιβάλλοντος του ψευδοκράτους

Στα πλάνα όπως δημοσιεύτηκαν φαίνονται

και ακάθαρτα λύματα κοντά από βάρκες.

Στην Τουρκία τις προηγούμενες μέρες συσσωρεύτηκαν μεγάλες ποσότητες βλέννας στο λιμάνι Yalıköy στην παραλιακή πόλη Fatsa του Ordu,. Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν προσπάθειες καθαρισμού των υδάτων στις 7 Ιουνίου.

Οι επιστήμονες σύμφωνα με το Reuters λένε ότι η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση έχουν συμβάλει στον πολλαπλασιασμό της οργανικής ύλης στο σημείο, η οποία περιέχει μια μεγάλη ποικιλία μικροοργανισμών και μπορεί να ανθίσει όταν υπάρχουν πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία συστατικά στο θαλασσινό νερό.

«Η κατάσταση της Θάλασσας του Μαρμαρά είναι το αποτέλεσμα αυτού που έκαναν οι άνθρωποι. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των οικιακών απορριμμάτων και της ρύπανσης», δήλωσε ο σκηνοθέτης Tahsin Ceylan, ο οποίος δημιουργεί ένα ντοκιμαντέρ

Ειδικότερα τα μικροφύκια που αναπαράγονται στη Θάλασσα του Μαρμαρά, τα λεγόμενα και Dinoflagellates που τα συναντάμε σε πολλές θάλασσες του κόσμου, έχουν συσχετιστεί με την εξάπλωση της χολέρας στις παρακείμενες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα