Σε στήριξη Ν. Αφρικής στη Χάγη καλεί η Πρεσβεία της Παλαιστίνης

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή, επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς όλες τις χώρες, να υποστηρίξουν τη Νότια Αφρική και την προσπάθειά της ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης κατά του Ισραήλ.

Αφού αναφέρει ότι η Νότια Αφρική υψώνει το ανάστημά της για χάρη του παλαιστινιακού λαού και "θέτει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ προ των ευθυνών του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης", η Πρεσβεία ζητά τη στήριξη

όλων των ελεύθερων ανθρώπων στον κόσμο "που σέβονται τις αξίες της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ηθικής σε αυτήν την προσπάθεια που διεξάγει η Νότια Αφρική προς όφελος των Παλαιστινίων".

Προτρέπει "να μην αφήσουμε την υποκρισία και την αδιαφορία των υπερδυνάμεων της Δύσης να αφανίσουν" τον παλαιστινιακό λαό. "Σήμερα στόχος είμαστε εμείς, οι Παλαιστίνιοι, μήπως αύριο είστε εσείς;" διερωτάται, σημειώνοντας ότι η ενέργεια της Νοτίου Αφρικής αποτελεί ιστορικό γεγονός στη διαδικασία του κοινού αγώνα Παλαιστινίων και Νοτίου Αφρικής "απέναντι στην αδικία και τη γενοκτονία".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα