Σέφκοβιτς: Επιζήμια χαρακτηρίζει την μονομερή τροποποίηση για Β. Ιρλανδία

Επιζήμια για την εμπιστοσύνη μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτήρισε την νομοθεσία που προωθείται στη Βουλή των Κοινοτήτων σε σχέση με το πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μάρος Σέφκοβιτς, εκπρόσωπος της ΕΕ στις συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Σέφκοβιτς ανέφερε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Βρετανίδα Υπουργό Εξωτερικών,

Λιζ Τρας, η οποία και τον ενημέρωσε για την νομοθεσία «για μονομερή μη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου», που αφορά το εμπορικό καθεστώς της Βορείου Ιρλανδίας σε σχέση με την ΕΕ.

«Η ΕΕ έχει εξ αρχής δώσει την μέγιστη προσοχή στις επιπτώσεις του Brexit στη Βόρειο Ιρλανδία, προσφέροντας εφαρμόσιμες λύσεις», σημείωσε ο κ. Σέφκοβιτς.

«Οι μονομερείς ενέργειες είναι επιζήμιες για την αμοιβαία εμπιστοσύνη και αποτελούν συνταγή αβεβαιότητας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η βρετανική Κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει την νομοθεσία που τροποποιεί μονομερώς το νομοσχέδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων αργότερα την Δευτέρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την μεσημβρινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ, ανέφερε πως θα υπάρξει συγκεκριμένη αντίδραση αργότερα σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα