Σεντ Λούις: 19χρονος ο ένοπλος που σκότωσε καθηγητή και μαθήτρια σε σχολείο

Ένας 19χρονος ήταν εκείνος που άνοιξε πυρ σε ένα λύκειο στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, τη Δευτέρα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους επτά.

Κανένα κίνητρο για την ένοπλη βία δεν έγινε γνωστό, αλλά ο αστυνομικός επίτροπος Μάικ Σακ είπε σε συνέντευξη Τύπου νωρίς το απόγευμα ότι ο δράστης μπορεί να υπέφερε από ψυχική ασθένεια.

Η αστυνομία αντάλλαξε πυρά με τον ύποπτο μετά την εισβολή του στο σχολείο. Ο δράστης έπεσε νεκρός περίπου 15 λεπτά αφότου έγιναν οι πρώτες κλήσεις για βοήθεια. Ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε ως ο Ορλάντο Χάρις, 19 ετών,

ο οποίος αποφοίτησε από το γυμνάσιο πέρυσι και δεν είχε προηγούμενο ποινικό ιστορικό, είπε ο Σακ στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο στο Σεντ Λούις

Ένας 61χρονος δάσκαλος και ένα 16χρονο κορίτσι σκοτώθηκαν, είπε ο Σακ. Άλλοι τέσσερις έφηβοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς και άλλοι τρεις νέοι τραυματίστηκαν κατά τον πανικό που επικράτησε.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι πληροφορίες για το πώς ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς της Δευτέρας μπήκε στο σχολείο, στο οποίο βρίσκονταν 380 μαθητές, αν και οι πόρτες του κτιρίου ήταν κλειδωμένες. Το λύκειο είχε επτά αξιωματικούς ασφαλείας στο χώρο και ανιχνευτές μετάλλων, είπε αξιωματούχος του σχολείου σε συνέντευξη Τύπου. Οι αξιωματικοί ασφαλείας δεν ήταν οπλισμένοι, σύμφωνα με τον Σακ.

Πηγή: ΕΡΤ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα