ΣΙΚΑΠ: Επικίνδυνη η κυκλοφορία τρίτροχων ηλεκτρικών σκούτερ στην Κ. Πάφο

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την κυκλοφορία τρίτροχων ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών σκούτερ στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Άγγελος Ονησιφόρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόβλημα από την κυκλοφορία ενοικιαζόμενων τρίτροχων ηλεκτρικών σκούτερ, κυρίως στην τουριστική περιοχή Κάτω Πάφο φαίνεται να είναι μεγάλο, αφού ο Σύνδεσμός δέχτηκε πολλά παράπονα τόσο από επιχειρηματίες της τουριστικής περιοχής Κάτω Πάφου, όσο και από τουρίστες.

Όπως αναφέρει, τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά σκουτεράκια αναπτύσσουν υπερβολική

ταχύτητα, διακινούνται σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους στην παραλιακή Ποσειδώνος, στο λιμανάκι και αλλού. Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής είναι να κινούνται μαζί με τον κόσμο, ντόπιους, επισκέπτες και τουρίστες «οι οποίοι κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό». Ορισμένες φορές, συνεχίζει «έχουν γίνει και ατυχήματα, ευτυχώς όχι σοβαρά».

Ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ έθεσε και σειρά ερωτημάτων για το που πρέπει να διακινούνται τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά σκουτεράκια, εάν αυτοί που τα οδηγούν θα πρέπει να φέρουν κράνος, τι ταχύτητες πρέπει να αναπτύσσουν και κατά πόσο πρέπει να οδηγούνται από ανήλικους.

Όλα αυτά προβληματίζουν τον ΣΙΚΑΠ που ζητά από τους αρμόδιους να παρέμβουν και να βρουν λύση στο θέμα «πριν θρηνήσουμε θύματα», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Άνοιξε η Ποσειδώνος προς το παραλιακό μέτωπο

Εξάλλου, σε ξεχωριστή ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά από παρέμβαση του ΣΙΚΑΠ για την πορεία των εργασιών στην Κάτω Πάφο, στο πλαίσιο αναβάθμισης της περιοχής Θεοσκέπαστης και γύρω δρόμων, αποφασίστηκε τελικά όπως ανοίξει προσωρινά για την τροχαία κίνηση η Ποσειδώνος από το ύψος του ξενοδοχείου Αλμύρα προς το παραλιακό μέτωπο, αλλά και από την Αποστόλου Παύλου με έξοδο από την Διονύσου.

Η εξέλιξη αυτή θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες είχαν εγκλωβιστεί στο πλαίσιο των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, λέει ο ΣΙΚΑΠ, με τον κ. Ονησιφόρου και τους επιχειρηματίες της περιοχής να ευχαριστούν τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για την προσωπική του παρέμβαση στο θέμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα