Σημαντικός ο ρόλος των ΜΜΕ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, λέει ο Jesús Carmona

Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των δημοσιογράφων είναι καθοριστικός για τις επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα γίνουν το επόμενο έτος, δήλωσε την Παρασκευή ο Διευθυντής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Jesús Carmona, κατά την διάρκεια συνάντησής του με Κύπριους δημοσιογράφους στη Λευκωσία. Ο κ. Carmona, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, είχε συναντήσεις

νωρίτερα και με εκπροσώπους τηλεοπτικών μέσων.

Ο κ. Carmona, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Ανδρέα Κεττή, και την Εκπρόσωπο Τύπου του Γραφείου, Θέα Πιερίδου, συζήτησε με τους δημοσιογράφους το θέμα των Ευρωεκλογών του 2024, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι η μαζική συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στην ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εξήγησε τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λέγοντας ότι οι Ευρωβουλευτές είναι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσωπούν τα συμφέροντα των πολιτών τους.

Ο κ. Carmona ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι τα ΜΜΕ θα πρέπει να συνδράμουν στην ενημέρωση για το τι πράττει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνοντας ότι πολλές νομοθεσίες που ψηφίζονται έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ζωή των πολιτών. Έκανε αναφορά, μεταξύ άλλων,  στις νομοθεσίες που ψηφίστηκαν και αφορούν την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus και την ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ έκανε λόγο και για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν. Ανέπτυξε επίσης το θέμα των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κίνα και τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν πράγματα από κοινού, που από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να κάνουν.

Έκρουσε ακόμη τον κώδωνα του κίνδυνου για τον λαϊκισμό και τα ακραία κινήματα που σε κάποιες χώρες στην Ευρώπη παρουσιάζουν άνοδο, σημειώνοντας ότι  η αποχή από την εκλογική διαδικασία και η επικράτηση των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ένωση είναι ζητήματα που θα πρέπει να προβληματίσουν.

Επεσήμανε το φαινόμενο της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων (fake news) και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να αντιμετωπίζονται με την αποκατάσταση της αλήθειας.

Μιλώντας για τους νέους, είπε ότι κρίνεται σημαντική η συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές εκλογές, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει να αφήσουν άλλους να επιλέξουν για το μέλλον τους. Σημείωσε ότι οι νέοι σήμερα χρησιμοποιούν πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ότι μέσω και αυτών των καναλιών θα πρέπει να ενημερώνονται για τα οφέλη που έχουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα