Σήμερα το τελευταίο αντίο στη «Φωνή της Κύπρου» Κυριακού Πελαγία

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη «μαστόρισσα» του Κυπριακού τραγουδιού.

Η Κυριακού Πελαγία, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1936 στο Παραλίμνι. Πατέρας της ήταν ο Δαμιανός Κουζαλής (λαϊκός ποιητής), μητέρα της η Μαρία Κουτσόλουκα. Είναι η δεύτερη στη σειρά από πέντε αδελφές. Από μικρή άκουγε τον πατέρα της που τραγουδούσε και για αυτό το λόγο αγαπούσε ιδιαίτερα το τραγούδι και πιο συγκεκριμένα τα παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια.

Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Πελαγία και κατοίκησαν στο Βαρώσι μέχρι και την εισβολή του 1974. Δικαιωματικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως η φωνή της Κύπρου.

Ο χαρακτήρας αλλά και η προσωπικότητα της σε συνδυασμό με το ταλέντο της ξεχώριζαν με αποτέλεσμα να κατακτήσει τις καρδιές όλων των κυπρίων.

Δείτε το βίντεο: 

Κατάφερε να κρατήσει την κυπριακή παραδοσιακή μουσική ζωντανή από τη δεκαετία του 90' και μετά. Έμαθε στη νέα γενιά να αγαπά την Κύπρο και τα κυπριακά τραγούδια.

Διαβάστε επίσης: Ο άνθρωπος που ανακάλυψε την Κυριακού Πελαγία ο Μιχάλης Χατζήμιχαηλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με τη Κυριακού Πελαγία, δίνουν έμφαση στο χαρακτήρα και την προσωπικότητα της. Σίγουρα η Κυριακού Πελαγία είναι μια μορφή η οποία θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά όλων των Κυπρίων.

Διαβάστε επίσης: Όταν η Κυριακού Πελαγία ράππαρε:Η άγνωστη ιστορία των γυρισμάτων στο Παραλίμνι

Η κηδεία θα γίνει σήμερα Κυριακή 19/2, στις 15:00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι με δαπάνη του Δήμου Παραλιμνίου.  Να υπενθυμίσουμε πως η σορός της εκλιπούσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τη 13:00 μ.μ μέχρι τις 15:00 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα