Σιούφτα: Είχαν προειδοποιήσει για επεισόδια αν δεν τους άρεσε η ομιλία μου

Στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο φιλοξενήθηκε το πρωί της 26ης Μαρτίου η εκπαιδευτικός Ελένη Σιούφτα με αφορμή την παρέμβαση των Λαϊκών Οργανώσεων του ΑΚΕΛ στην Εκκλησιαστική Επιτροπή της Αθηένου για τον πανηγυρικό λόγο της εκπαιδευτικού ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Στην εν λόγω επιστολή μεταξύ άλλων οι Λαϊκές Οργανώσεις εξέφραζαν

προς τη Μητρόπολη Τριμυθούντος την έντονη δυσφορία τους για την επιλογή της εκπαιδευτικού να εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο. Στην επιστολή μεταξύ άλλων διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι η κ.Σιούφτα με παλαιότερη της ομιλία το 2018 είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις αφού με την ομιλία τότε εξέφραζε ρητορική μίσους.

Διαβάστε εδώ: Φίμωση της δασκάλας Ελένης Σιουφτα ζήτησαν οι Λ.Ο ΑΚΕΛ - Ποιος ο λόγος

Η ίδια είπε στην παρέμβασή της λοιπόν ότι παραμονή της 25ης Μαρτίου, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον γραμματέα της Μητρόπολης ο οποίος την ενημέρωνε για την εν λόγω επιστολή που έλαβε η Μητρόπολη από τις Λαικές Οργανώσεις. Η κ.Σιούφτα υπογράμμισε ότι ο γραμματέας δεν της ζήτησε να τροποποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής αλλά την ενημέρωσε ότι δέχθηκε και τηλεφώνημα από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

«Η επιστολή εμπεριέχει ψεύδη. Η επιστολή λέει ουσιαστικά ότι είμαι ομοφοβική. Εγώ είχα πει ότι με ενοχλούν τα αίσχη που γίνονται στις παρελάσεις περηφάνιας», είπε.

Η εκπαιδευτικός μάλιστα ανέφερε ότι είχε δεχθεί και προειδοποιήσεις. «Προειδοποίησαν ότι θα έκαναν επεισόδια αν δεν τους άρεσε η ομιλία μου. Δεν θα εκφωνήσω τον λόγο της 1ης Απριλίου. Αυτό είναι ανακρίβεια», ανέφερε.

Κληθείσα να απαντήσει αν αυτές οι προσπάθειες φίμωσης έχουν αντίκτυπο στην δουλειά της σημείωσε ότι παλαιότερα είχαν προσπαθήσει να παρέμβουν στη δουλειά της. «Είχαν πει ότι θα με έβγαζαν από την τάξη και θα μου έβαζαν το πτυχίο σε καταστροφέα εγγράφων. Επιχείρησαν να δημιουργήσουν προβλήματα», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα