Σιζόπουλος: Στόχος μας η επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού

Τις θέσεις της ΕΔΕΚ εν όψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών παρουσιάζει ο πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος σε συνέντευξή του από το μώλο Λεμεσού στο SigmaLive.

Ο κ. Σιζόπουλος τονίζει ότι σε αυτές τις εκλογές η ΕΔΕΚ περισσότερο από όλα κοιτάζει το Κυπριακό και τη μορφή λύσης που θα

έρθει, η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει τη φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει, το κόμμα κάνει προσπάθεια για το πώς μπορεί η πολιτεία να διαχειριστεί τα προβλήματα της κοινωνίας.

«Στόχος της ΕΔΕΚ είναι μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση των προβλημάτων και κυρίως λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα», τονίζει.

Σχετικά με την δημοσίευση από πλευράς του των πρακτικών για το Κυπριακό όπως αυτά διατυπώθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Σιζόπουλος υπογραμμίζει ότι αυτή δεν πλήττει την ενότητα του μετώπου απέναντι στον κατακτητή, καθώς δεδομένου ότι όλοι οι άλλοι γνωρίζουν, ο κυρίαρχος λαός δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι.

«Ο λαός που θα αποδεχθεί αυτή τη μορφή λύσης, πρέπει να είναι ο μόνος που θα παραμείνει στην άγνοια και στην παραπληροφόρηση; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί δεν αντέδρασε όταν ο κ. Άιντα στο παρελθόν ανακοίνωσε τι συμφώνησαν, είτε για το Συνταγματικό Δικαστήριο, είτε για το περιουσιακό;», λέει.

Σχετικά με τα σκάνδαλα τα οποία έχει κατά καιρούς καταγγείλει, επαναλαμβάνει ότι τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του σχετικά με προνομιούχα δάνεια που λάμβαναν διευθυντικά στελέχη συγκεκριμένης τράπεζας ή και άλλες υποθέσεις, δεν δέχτηκαν να τα παραλάβουν και να τα εξετάσουν ούτε οι κρατικοί λειτουργοί, ούτε τα ΜΜΕ.

«Τα έχω πει τόσο δημόσια, όσο και στον Γενικό Εισαγγελέα, αλλά δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα», συμπληρώνει.

Τέλος, σχετικά με προσδοκίες του για τις βουλευτικές εκλογές, επισημαίνει ότι «ένα καλό εκλογικό ποσοστό θα αποτελέσει το βάθρο πάνω στο οποίο το κόμμα μπορεί να στηριχθεί για να προωθήσει μια νέα αντίληψη πολιτικής», επισημαίνει.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα