Σκέψεις για εισιτήρια και εκπτώσεις για να πείσουν νέους να εμβολιαστούν

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο, με αντικείμενο τη συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς δημοσίου δικαίου, για παραχώρηση κινήτρων προς τους νέους για προώθηση του εμβολιασμού.

Η Κυβέρνηση κάλεσε στη σύσκεψη εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, της Αρχής Ηλεκτρισμού

Κύπρου, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, καθώς και των δημοσίων και των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Κατά τη σύσκεψη έγινε συζήτηση και καταγράφηκαν οι εισηγήσεις των συμμετεχόντων για το θέμα της προώθησης του εμβολιασμού ανάμεσα στη νεολαία.

Μιλώντας για το ζήτημα στο SigmaLive, η Διευθύντρια Εργασιακής και Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ, Λένα Παναγιώτου, σημείωσε πως από τον Οργανισμό ζητήθηκε ουσιαστικά ο συντονισμός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 

Όπως ανέφερε, υπάρχει ενδιαφέρον από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να συμβάλουν στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για την επιτάχυνση του εμβολιασμού στις νεαρές ηλικίες, δίνοντας κίνητρα. 

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «έπεσαν» στο τραπέζι εισηγήσεις για ταξιδιωτικά εισιτήρια, για εισιτήρια ποδοσφαιρικών αγώνων, εκπτώσεις σε προϊόντα εταιρειών κ.α.

Η ΟΕΒ βρίσκεται σε επικοινωνία με τις εταιρείες και σε συντονισμό με το Προεδρικό, καθώς στόχος της Κυβέρνησης είναι να ανακοινωθεί άμεσα το πλαίσιο κινήτρων. 

Επιπλέον, συζητήθηκε η τοποθέτηση κινητών μονάδων εμβολιασμού στα Πανεπιστήμια. 

Όπως πρόσθεσε η κα. Παναγιώτου, η ΟΕΒ έθεσε στο τραπέζι πως και το ίδιο το κράτος θα μπορούσε να προσφέρει κάποια κίνητρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η ΑΗΚ προσανατολίζεται ίσως στο να δώσει στο προσωπικό της ως κίνητρο, 1-2 ημέρες άδειας. Η άδεια, όπως μας λέχθηκε, θα δοθεί και σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί. 

Όσον αφορά των Σύνδεσμο Τραπεζών, πηγές σημειώνουν πως έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τραπεζών στην προσπάθεια της Κυβέρνησης. 

Ενδεχομένως, όπως μας λέχθηκε, οι τράπεζες να προσανατολιστούν στο να δοθούν εκπτώσεις σε καταστήματα με τα οποία συνεργάζονται. 

Όσον αφορά τη CYTA, μέχρι στιγμές δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς ανακοίνωση καθώς μελετούνται διάφορες εισηγήσεις για κίνητρα, ωστόσο, όπως μας λέχθηκε από πηγή, τα κίνητρα θα αφορούν τα προϊόντα που προσφέρει. 

Διαβάστε επίσης 

Πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη–Ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες τα κίνητρα

Δρ Καραγιάννης: Τον χειμώνα ο κάθε κατεργάρης θα γυρίσει στον πάγκο του (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα