ΣΚΤ: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

Λήγει το μεσημέρι η προθεσμία που δόθηκε στους υπαλλήλους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας να ενταχθούν στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΣΕΚ, Ελισσαίος Μιχαήλ, δήλωσε ότι υπερκαλύφθηκε ο στόχος για αποχώρηση 900 εργαζομένων, από το σύνολο των 2.660.

Ο κ. Ελισσαίος Μιχαήλ μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο Φως» είπε ότι δόθηκε παράταση μέχρι την Τρίτη, μετά από σχετικό

αίτημα εργαζομένων που έλειπαν λόγω ετήσιας άδειας. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ η Τράπεζα έχει κυκλοφορήσει εσωτερική επιστολή, με την οποία ενημερώνει ότι έχει δώσει παράταση στην προθεσμία, που έληγε στις 15.00 σήμερα, μέχρι και την Τρίτη, καθώς υπάλληλοι της ΣΚΤ, που απουσίαζαν με άδεια, έχουν ζητήσει χρόνο για να επεξεργαστούν το σχέδιο.

Αρχικός στόχος, δήλωσε ήταν τα 900 άτομα με κόστος γύρω στα 128 εκατομμύρια, αλλά δεν αποκλείεται να υπερκαλυφθεί.

Το μέγιστο ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται στις €180 χιλ.

Το σχέδιο, το οποίο κοινοποιήθηκε στο προσωπικό την 1η Αυγούστου, είναι εθελοντικό και προνοεί χαριστικές αποζημιώσεις μέχρι και €180.000. Η φόρμουλα προνοεί τα χρόνια υπηρεσίας επί τον ετήσιο ακαθάριστο μισθό επί 26%. Το συνολικό κόστος του σχεδίου αποτιμάται περίπου στα €128 εκατομμύρια.

Δικαίωμα συμμετοχής στο σχέδιο όλα τα μέλη του προσωπικού της ΣΚΤ, περιλαμβανομένων και των μελών του προσωπικού που έχουν μεταφερθεί στην Altamira Asset Management (Cyprus) ανεξαρτήτως ηλικίας και χρόνων ηλικίας.

Ηλικιακά οι περισσότεροι υπάλληλοι, που έχουν δηλώσει συμμετοχή για εθελούσια αποχώρηση είναι πέραν των 50 ετών.

Το σχέδιο εθελούσιας εξόδου θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στις 31 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα