Σόφια: Διαμαρτυρία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Χριστιάν Πεντίκοφ

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί μπροστά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σόφια, σήμερα Σάββατο, απαιτώντας προστασία των δικαιωμάτων των Βούλγαρων Μακεδόνων και δικαιοσύνη για τον Βούλγαρο Χριστιάν Πεντίκοφ που δέχθηκε επίθεση στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Πεντίκοφ είναι ο γραμματέας του Πολιτιστικού Κέντρου «Τσάρος Μπόρις Γ», και δέχθηκε επίθεση την Πέμπτη το βράδυ έξω από μπυραρία στην Οχρίδα. Μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία για νοσηλεία στην Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία στη Σόφια.

Η επίθεση προκάλεσε

κατακραυγή στη Βουλγαρία και αναζωπύρωσε την ιδέα να παρεμποδιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως δήλωσε ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής και ένας εκ των ηγετών του κόμματος VMRO Angel Dzhambazki, ο ίδιος ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτό την «άνευ προηγουμένου επίθεση στη Βόρεια Μακεδονία». Ζήτησε την άμεση αντίδραση από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, «τα οποία έχουν κωφεύσει και κάνουν τα στραβά μάτια στη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Μακεδονία».

Διαβάστε επίσης: Η Μόσχα υπόσχεται αντίμετρα κατά των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σόφια, Διαμαρτυρία, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χριστιάν Πεντίκοφ,sofia, diamartyria, evropaikis epitropis, christian pentikof