Κομισιόν: Ενέκρινε 275 εκ ευρώ για το προσφυγικό

Νέα έργα, συνολικού ύψους 275 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε σήμερα η Κομισιόν, με σκοπό να παρασχεθεί στήριξη στους πρόσφυγες και στις υπέρμετρα βεβαρημένες κοινότητες υποδοχής τους στην Τουρκία, στον Λίβανο, στην Ιορδανία, στο Ιράκ, στα Δυτικά Βαλκάνια και στην Αρμενία.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, μετά την έγκριση του τελευταίου ποσού, η συνεισφορά της ΕΕ ξεπέρασε το 1 δις ευρώ.

Αναλυτικά τα 275 εκ. που εγκρίθηκαν σήμερα θα κατανεμηθούν στις ακόλουθες δράσεις:

- ποσό 11,5 εκατ. για βελτιωμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη

για τους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής.

- ποσό 10 εκατ. για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των προσφύγων και την ανάπτυξη ικανοτήτων των τοπικών αρχών στην Τουρκία.

- ποσό 105 εκατ. για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των Σύρων προσφύγων, που βρίσκονται υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας, καθώς και των κοινοτήτων υποδοχής. Πρωτίστως, εστιάζονται η πρόσβαση στην επαγγελματική εκπαίδευση, η δημιουργία εισοδήματος και απασχόλησης, καθώς και η παροχή μαθημάτων τουρκικής γλώσσας.

- πρόγραμμα 90 εκατ. για την εκπαίδευση στον Λίβανο, στην Τουρκία και στην Ιορδανία,που επενδύθηκαν στο μέλλον των παιδιών προσφύγων και των νέων που πλήττονται από τη συριακή κρίση.

- 58 εκατ. από τα παραπάνω 90 θα πάνε σε δράσεις προστασίας από τη βία, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση. Η δράση θα στηρίξει επίσης ευκαιρίες για πιστοποιημένη, μη τυπική εκπαίδευση και για την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής στήριξης.

- πρόγραμμα ύψους 25 εκατ. για τη στήριξη των ευάλωτων γυναικών και κοριτσιών στο Ιράκ, στην Ιορδανία, στον Λίβανο και στην Τουρκία

- πρόγραμμα ύψους 21 εκατ., ώστε να βοηθηθεί η Σερβία στη διαχείριση της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης κατά μήκος της οδού των Βαλκανίων, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των αρχών της Σερβίας για την παροχή κατάλληλων εγκαταστάσεων στέγασης, συνθηκών διαβίωσης και υπηρεσιών, προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες των μεταναστών/προσφύγων και των αιτούντων άσυλο.

- πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. για το δημόσιο σύστημα υγείας της Ιορδανίας, για την εξασφάλιση της ποιότητας της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας υγείας και της πρόσβασης σε αυτήν, τόσο για τους Ιορδανούς και για τους Σύρους πρόσφυγες.

- πρόγραμμα ύψους 3 εκατ. για τη στήριξη των Σύρων προσφύγων στην Αρμενία, μέσω της βελτίωσης της πρόσβασης σε υγειονομικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, της βελτίωσης των συνθηκών στέγασης, της αυξημένης πρόσβασης σε οικονομικές ευκαιρίες, καθώς και μέσω της διευκόλυνσης της ένταξης των μαθητών και των φοιτητών.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
αλιάα αλμάχντι
Τυχαία Θέματα