Σπίτι της Κύπρου: Διάλεξη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας - Ιωάννης Καποδίστριας (Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι.),  διοργάνωσαν την Τετάρτη, με αφορμή τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολήδιάλεξη του Πρέσβη, Διδάκτορος Ιστορίας

των λαών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και μέλους της Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι., Δημήτρη Παπανδρέου, με θέμα «Γιατί η Μέση Ανατολή; Ο γεωγραφικός χώρος με την μεγαλύτερη επίδραση  στην διαμόρφωση και παραγωγή ιστορικής ύλης τους τελευταίους αιώνες».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Αυγουστίδης και ο Νομικός, Ιστορικός και Πρόεδρος του Δ.Σ. Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι. Ανδρέας Κούκος. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βουλευτής Άγγελος Συρίγος έκανε παρέμβαση και τον συντονισμό είχε ο Ιστορικός, Διεθνολόγος Αλέξανδρος Κολαΐτης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την Σονάτα op.111 του Ludwig van Beethoven με τον Διευθυντή Ορχήστρας, πιανίστα και βιολονίστα Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο στο πιάνο, προστίθεται.

Ο Δημήτρης Παπανδρέου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Παρισίων. Από το 1995 υπηρετεί στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει συγγράψει μελέτες για την Συρία, την Μέση Ανατολή και το Βυζάντιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα