Στα ίχνη κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών- Δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων παραμένουν τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, τα οποία συστηματικά προωθούν μετανάστες, εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, οι αρμόδιοι βρίσκονται στα ίχνη κυκλώματος και δεν αποκλείεται να έχουμε νέες συλλήψεις εντός των επόμενων ημερών.

Πέραν της προσπάθειες εξάρθρωσης των κυκλωμάτων, επιχειρείται από την Κυβέρνηση να αλλάξει αυτή η εικόνα που φαίνεται να υπάρχει ότι η Κύπρος

αποτελεί παράδεισο για τους μετανάστες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζονται αλλαγές στην παραχώρηση του επιδόματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σε όσους έχουν εξασφαλίσει συμπληρωματική προστασία.

Μέχρι στιγμής το επίδομα τους δινόταν απευθείας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολίτες, οι οποίοι έπρεπε να έχουν πέντε χρόνια διαμονής στην Δημοκρατία. Αυτό που αξιολογείται τώρα, είναι να αρθεί αυτή η διάκριση και το κριτήριο να είναι ενιαίο με την παραχώρηση στα πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις που ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες, είναι οι αιτητές ασύλου να προσφέρουν κοινωνική εργασία, μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους.

 Την ίδια ώρα, προέκυψαν προβλήματα στην συμφωνία Κύπρου-Λιβάνου για την επιστροφή μεταναστών. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, το πρόβλημα προκύπτει αφενός επειδή στον Λίβανο βρίσκονται ήδη περίπου δύο εκατομμύρια Σύροι μετανάστες και αφετέρου επειδή η κυβέρνηση της χώρας δεν λαμβάνει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να συγκρατεί τις ροές.

Για το εν λόγω θέμα  έχει αποσταλεί ήδη σχετική επιστολή  από τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, για το ζήτημα της χρηματοδότησης του Λιβάνου.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς όρους εντολής η Ad Hoc Επιτροπή για το Δημογραφικό Πρόβλημα

Keywords
Τυχαία Θέματα