Στα «μαχαίρια» γι΄ ακόμα μια φορά γιατροί και ΟΚΥπΥ – Αύριο η στάση εργασίας

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη από τις 08:00 μέχρι τις 11:00 οι γιατροί στα δημόσια νοσηλευτήρια και κέντα υγείας. 

Μιλώντας για το ζήτημα στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», το μέλος του Δ.Σ. του Κλάδου Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, Μωυσής Λάμπρου, σημείωσε ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη η στάση εργασίας καθώς «όλες οι ενέργειες στις

οποίες έχουμε προβεί για πάνω από ένα χρόνο, απέβησαν άκαρπες».

Όπως είπε, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως είτε είναι η πανδημία είτε άλλες δικαιολογίες που κάποιοι χρησιμοποιούν, αυτό δεν πρέπει να είναι ένα μόνιμα τροχοπέδη στην επίλυση προβλημάτων.  

Ο ΟΚΥπΥ, σημείωσε, έχει επιλέξει στις πλείστες των περιπτώσεων να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. 

Όσον αφορά την  πρόταση για να λειτουργούν τα νοσοκομεία και το απόγευμα ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος, ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως υπάρχει μια παρερμηνεία στο ζήτημα. 

Το αίτημα για απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων δεν είναι αίτημα του ΟΚΥπΥ αλλά των γιατρών και έχει παρουσιαστεί ως ένα σημείο τριβής, γιατί κάπου ακούστηκε ότι οι γιατροί δεν δέχονται, τόνισε. 

Στη δική του τοποθέτηση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, σημείωσε πως ο Οργανισμός έμαθε για τη στάση εργασίας από τα ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε καμιά διαβούλευση προηγουμένως. 

Τα όποια προβλήματα υπάρχουν στα νοσοκομεία είναι διαχρονικά και δεν είδα κανέναν από τις συντεχνίες να επιδεικνύει τέτοιο ζήλο προηγουμένως για την επίλυσή τους, ανέφερε. 

Από τη μέρα λειτουργίας του Οργανισμού, καθημερινά βαλλόμαστε από τις συντεχνίες με χαρακτηρισμούς και επιθέσεις, ώστε, να περάσουν αυτό που ζητούν, είπε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε επίσης 

Τρίωρη στάση εργασίας από γιατρούς του δημοσίου την Τετάρτη

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΚΥπΥ – Αύριο,okypy – avrio