Σταθερή αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Νινγκμπό-Ζουσάν

Το λιμάνι του Νινγκμπό-Ζουσάν που βρίσκεται στην ανατολική κινεζική επαρχία Τσετσιάνγκ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Κίνας κατέγραψε αύξηση στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων κατά τη φετινή περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του λιμανιού.

Ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων, που διακινήθηκε κατά την ίδια περίοδο, ήταν μεγαλύτερος από 30 εκατομμύρια ισοδύναμα των 20 ποδιών (TEU).

Το αναφερόμενο λιμάνι βελτιστοποίησε την εκμετάλλευση του προγράμματος των εμπορικών προορισμών του, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τις εταιρίες εξωτερικού εμπορίου,

ανταποκρινόμενο στη ζήτηση της αγοράς.

Κατά την τρέχουσα περίοδο διασυνδέει περισσότερους από 300 εμπορικούς προορισμούς, με τους 129 από αυτούς να βρίσκονται στις χώρες που συμμετέχουν στην παγκόσμια εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος (BRI) που προωθεί το Πεκίνο.

Η υπηρεσία της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μέσω της διασύνδεσης του λιμανιού με τον σιδηρόδρομο κατέγραψε επίσης σταθερή ετήσια αύξηση κατά 12,1% στο δεκάμηνο του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua

Keywords
Τυχαία Θέματα