Στεφάνου για Μονή Αββακούμ: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Χαρτσιώτη»-Τι απαντά ο ΚΕ

Για τον ρόλο της Πολιτείας στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την Μονή Αββακούμ αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, προκύπτουν πολλά ζητήματα μέσα από τις αλληλοκατηγορίες. Υπάρχει το Δικαστήριο της εκκλησίας που χειρίζεται τα δικά της προβλήματα, αλλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με αστικές διαδικασίες, με ένα κράτος δικαίου το οποίο με ισονομία

θα πρέπει να ασχολείται με τέτοια ζητήματα, δεν μπορούν να μένουν μόνο στο χώρο της εκκλησίας.

Τόνισε ότι θα πρέπει οι αρμόδιες Αρχές και θεσμοί του κράτους να ασχολούνται και να προσπαθούν να διαλευκάνουν και αν υπάρχουν ευθύνες να ακολουθούν το δρόμο τους.

«Κάναμε κριτική στις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μάριου Χαρτσιώτη ότι ‘αυτά είναι ζητήματα της εκκλησίας και το κράτος δεν έχει τίποτα να κάνει’. Λάθος! Βεβαίως και έχει να κάνει το κράτος γιατί αν όντως ισχύουν αυτά τα οποία λέγονται, γιατί δεν προτρέχω να τα υιοθετήσω, τότε το κράτος οφείλει να δει αν ισχύουν», επεσήμανε.

Σημείωσε επίσης ότι, υπήρξαν διαδικασίες συλλήψεων, ανακρίσεων κτλ, αυτά κανείς δεν μπορεί να τα κάνει πέραν από τις αρμόδιες Αρχές με εντάλματα και τις διαδικασίες που επιβάλλει το κράτος Δικαίου.

«Δεν μπορεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης να λέει ότι αυτά δεν μας αφορούν, αυτά δεν είναι μόνο θέματα της εκκλησίας αλλά θέματα τις πολιτείας. Εμείς να θα έχουμε σε πρώτο πλάνο, θα ασκούμε τον πολιτικό και τον κοινοβουλευτικό μας έλεγχο γιατί επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πρέπει να πρυτανεύσει το δίκαιο και το κράτος δικαίου που ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια», είπε καταληκτικά.

Διαβάστε επίσης: Στο μικροσκόπιο Τμ. Φορολογίας οι οικονομικές υποχρεώσεις της Μονής Αββακούμ

Τι απαντά η Κυβέρνηση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κληθείς να απαντήσει στον Στέφανο Στεφάνου, ανέφερε πως αυτό που είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ότι όπως συμβαίνει σε κάθε συντεταγμένη πολιτεία, αναμενόταν πρώτα η παράθεση των όποιων στοιχείων στη Σύνοδο και μετά τη συνεννόηση που υπήρχε από την πρώτη στιγμή με διακριτικό τρόπο.

«Μετά τη Σύνοδο και χωρίς καμία χρονοτριβή η Αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες αλλά και λήψη καταθέσεων. Άρα εκ του αποτελέσματος και τις εξέλιξης των διαδικασιών αποδεικνύεται η αστοχία των ανακοινώσεων του ΑΚΕΛ», τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η Κυβέρνηση βλέπει με αμηχανία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και θα πρέπει να αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες γιατί κάποιοι από τους ισχυρισμούς αυτούς, εμπεριέχουν και το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Αρχίζει το συνοδικό Δικαστήριο - Στη σκιά φοβερών αποκαλύψεων

Keywords
Τυχαία Θέματα