Στεφάνου για θέσεις Κουτσούμπα στο Κυπριακό - «Δεν νιώθουμε αμηχανία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στο Κυπριακό κλήθηκε να σχολιάσει, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, φιλοξενούμενος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι, γνωρίζει τις διαφωνίες που υπάρχουν στο Κυπριακό και δεν είναι σημερινές οι θέσεις του ΚΚΕ. «Θα έλεγα ότι για πρώτη φορά οι θέσεις διατυπώθηκαν πιο

ευδιάκριτα από το 2016, άρα δεν νιώθουμε αμηχανία ούτε αιφνιδιαζόμαστε».

Σημείωσε επίσης ότι έχουν τις δικές τους θέσεις και αναλύσεις και ότι είναι αυτοί που διαχειρίζονται τα προβλήματα που ζουν στην Κύπρο.

Κληθείς να απαντήσει αν νιώθουν μία ψυχολογική απόσταση από το ΚΚΕ ανέφερε ότι θα προτιμούσαν να ήταν αλλιώς τα πράγματα, ειδικά στο Κυπριακό στη βάση και μιας αρχής το κόμμα στην οικεία χώρα έχει τη βασική θέση.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν προχωρήσει πολύ τα πράγματα ευρύτερα στην ευρωπαϊκή Αριστερά. Είναι φανερό ότι στους κόλπους της ευρωπαϊκής Αριστεράς υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα και τοποθετήσεις, γι’ αυτό και το ΑΚΕΛ είναι υπέρ της θέσης ότι πρέπει να επιδιώκεται η ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα και τις διαφορετικές θέσεις που έχουν σε διάφορες θέσεις τα κόμματα της Αριστεράς», τόνισε.

Ερωτηθείς αν θεωρούν πως το ΚΚΕ έμεινε λίγο πίσω, απάντησε ότι δεν κάνουν τον συμβουλάτορα σε κανένα.

«Βλέπουμε το δικό μας κόμμα και με τους συσχετισμούς δυνάμεων που υπάρχουν στην ΕΕ, η Αριστερά δεν έχει την πολυτέλεια να αναζητεί τις διαφωνίες της, αλλά πρέπει να αναζητεί τις συμφωνίες της», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, συζήτησαν Στεφάνου-Κουτσούμπας

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στεφάνου, Κουτσούμπα, Κυπριακό #45 Δεν, ΒΙΝΤΕΟ,stefanou, koutsouba, kypriako #45 den, vinteo