Στη Βουλγαρία τρεις τραυματίες από έκρηξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η Βουλγαρία δέχτηκε για περιθαλψη τρία άτομα που τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αποθήκη καυσίμων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας το Σάββατο.

Όπως μετέδωσε το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων η έκρηξη σημειώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου. Την επόμενη μέρα, το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ να

παράσχουν βοήθεια.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας μετά από αίτημα του υπουργείου Υγείας. Το πλήρωμα αποτελούνταν από υπαλλήλους της αεροπορικής βάσης Vrazhdebna κοντά στη Σόφια. Το αεροπλάνο αναχώρησε για το Γιερεβάν στις 6 Οκτωβρίου. Στο αεροσκάφος επέβαινε εξαμελής ιατρική ομάδα από τη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία.

Στις 00:35 της 7ης Οκτωβρίου, ασθενοφόρα ανάνηψης παρέλαβαν τους ασθενείς από το αεροδρόμιο της Σόφιας και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών Pirogov. Οι τρεις αλλοδαποί πολίτες λαμβάνουν ειδική ιατρική περίθαλψη στην Κλινική Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής του Pirogov.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα