LIVE: Στη Βουλή ο πρώην ΔΚΤ Αθανάσιος Ορφανίδης

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών βρίσκεται ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται όσα θα πει τόσο σε σχέση με το κούρεμα των καταθέσεων, όσο και για τη χρεοκοπία της Λαϊκής Τράπεζας,

η οποία, σύμφωνα με τον τέως Διοικητή της Κεντρικής, Πανίκο Δημητριάδη, εκρατείτο στον αναπνευστήρα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, για να γίνουν οι προεδρικές εκλογές, και μετά να αφεθεί να καταρρεύσει.

Τα καυτά ερωτήματα

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, δήλωσε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ότι στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας θα συνεχισθεί η διερεύνηση των αιτιών, που συνέβαλαν στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Παρακολουθείστε LIVE τα όσα διαδραματίζονται λεπτό προς λεπτό ενώπιον της Επιτροπής ΕΔΩ

Το προς συζήτηση θέμα της συνεδρίας φέρει τον τίτλο «Η λειτουργία των Θεσμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος». Πρόκειται για αυτεπάγγελτη εξέταση με απόφαση της ίδιας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Ορφανίδης είχε προ μερικών μόλις εβδομάδων δηλώσει σε δημόσια συζήτηση ότι το κούρεμα των καταθέσεων μπορούσε να αποφευχθεί. Παράλληλα άφησε αιχμές για την οικονομική καταστροφή της χώρας στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα