Στην Αθήνα 7 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας

Αλλάζει η έδρα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ημερομηνία.

«Το πέμπτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας-Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

στις 7 Δεκεμβρίου κατόπιν συνεννόησης των δύο μερών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνδρίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επομένως στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί και το επόμενο τετ α τετ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν από καιρό συμφωνήσει το επόμενο τετ α τετ τους να γίνει στην Ελλάδα, αλλά ως τόπος συνάντησης αρχικά είχε επιλεγεί η Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα η συνάντηση για την συζήτηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Κατά την συνάντησή τους- η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα– οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την επανενεργοποίηση και εφαρμογή κατά τη διάρκεια του 2024 των προηγουμένως συμφωνηθέντων ΜΟΕ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα «μηχανισμό επαφής» (Point of Contact) για να διατηρούν επαφή και να διευκολύνουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων ΜΟΕ.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα