Στην Αθήνα ο Νουρής για τη 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για τη Διαχείριση των Συνόρων

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής μεταβαίνει στην Αθήνα για να λάβει μέρος στην 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Διαχείριση των Συνόρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, 23 και 24 Φεβρουαρίου.

Στην Διάσκεψη θα συμμετέχουν Υπουργοί των διοργανωτριών χωρών της Διάσκεψης, ήτοι

Ελλάδας, Αυστρίας, Λιθουανίας και Πολωνίας, άλλων κρατών- μελών της ΕΕ και χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, καθώς και Επικεφαλής Ευρωπαϊκών Οργανισμών, όπως του Frontex, EUAA και της Europol.

Χαιρετισμό στις εργασίες της Διάσκεψης θα απευθύνουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον.

Στόχος της Διάσκεψης, ενόψει της συνέχισης της συζήτησης για το Κοινό Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης, είναι ο καθορισμός κοινής γραμμής ανάμεσα στα κράτη μέλη, ιδιαίτερα της πρώτης γραμμής, αναφορικά με την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθεί η θέσπιση αποτελεσματικών μέτρων, εργαλείων και πολιτικών για την αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών, αποτέλεσμα της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από γειτονικές τρίτες χώρες, όπως είναι η Τουρκία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών προτίθεται να αναδείξει εκ νέου την ανάγκη να εφαρμοστούν ανάλογα μέτρα και στην πράσινη γραμμή, η οποία δεν αποτελεί εξωτερικό σύνορο της Κύπρου, αλλά την δίοδο από την οποία διέρχονται παράτυποι μετανάστες για να φτάσουν στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.

Ο κ. Νουρής επιστρέφει το Σάββατο το πρωί στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα