Στην κούρσα για την Μητρόπολη Κιτίου ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος

Στην κούρσα της διεκδίκησης του θρόνου της Μητρόπολης Κιτίου μπαίνει και ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Σιήππης. 

Μέλος της ομάδας στήριξης της υποψηφιότητας του Αρχιμανδρίτη, μιλώντας στο SigmaLive, εξήρε το φιλανθρωπικό έργο του Αρχιμανδρίτη στην Αραδίππου και τη Μητροπολιτική περιφέρεια Κιτίου. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι η υποψηφιότητα του Αρχιμανδρίτη Ευμένιου Σιήππη είναι δεδομένη. 

Τέλος, σημείωσε πως υπάρχει πλειάδα κόσμου που υποστηρίζει την εν λόγω

υποψηφιότητα. 

Ο Αρχιμανδρίτης γεννήθηκε το 1966 στην Αραδίππου και σπούδασε στη Θεολογική σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1995 στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στην Αραδίππου από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο.

Το 1996 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στην Αραδίππου και την ίδια μέρα προχειρίσθηκε σε Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου και τοποθετήθηκε προϊστάμενος του ιδίου ναού.

Τα τρία ονόματα που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, θα τεθούν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη με μυστική ψηφοφορία.

 Ο Κιτίου Χρυσόστομος επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι ο ίδιος προκρίνει για διάδοχό του τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μελλοντικές αρχιεπισκοπικές εκλογές ενδιαφέρον θα εκφραστεί από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα