Στην Κύπρο η Μεσογειακή Διάσκεψη της Αριστεράς

Στην Κύπρο πραγματοποιείται η 5η Μεσογειακή Διάσκεψη της Αριστεράς με τη συμμετοχή δεκάδων κομμάτων της Αριστεράς από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η Διάσκεψη που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς αρχίζει αύριο Παρασκευή, 9 Ιουνίου

και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 11 Ιουνίου, κάτω από το σύνθημα «Ευρώπη και Μεσόγειος: Αλληλεγγύη-Ειρήνη-Συνεργασία» και θα καταπιαστεί με θέματα όπως τα ανοικτά πολιτικά προβλήματα και οι αγώνες των λαών της περιοχής για ελευθερία και δημοκρατία, η κρίσιμη περιβαλλοντική κατάσταση της Μεσογείου, οι κίνδυνοι από τον πυρηνικό σταθμό στο Άκιουγιου, οι πολιτικές της ΕΕ στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και άλλα ζητήματα ευρωμεσογειακής συνεργασίας.

Οι εργασίες της Διάσκεψης αρχίζουν αύριο, Παρασκευή, 9 Ιουνίου και ώρα 15:30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» με χαιρετισμό από τον ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου. Θα ακολουθήσει θεματική συζήτηση «Οικοδομώντας την ειρήνη σε ένα στρατιωτικοποιημένο περιβάλλον» στο πάνελ της οποίας θα μιλήσει για το Κυπριακό, ο Τουμάζος Τσελεπής, μέλος του ΠΓ και επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού του ΑΚΕΛ.

Οι εργασίες των επόμενων ημερών θα συνεχιστούν στα Περβόλια της Λάρνακας, στο συνεδριακό χώρο των αναπαυτηρίων της ΠΕΟ. Στα πάνελ των συζητήσεων θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων της Αριστεράς από Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Τουρκία, Παλαιστίνη, Λίβανο, Αίγυπτο, Ιράκ, Μαρόκο, Τυνησία, Δυτική Σαχάρα και Σουδάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρο, Μεσογειακή Διάσκεψη, Αριστεράς,kypro, mesogeiaki diaskepsi, aristeras