Στην προεκλογική μάχη ο Γρίβας -Αντιπαράθεση στη Βουλή ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ-ΔΗΚΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο έτσι και σε αυτή που διανύουμε, δεν λείπουν οι αναφορές στον Γεώργιο Γρίβα Διγενή. Αφορμή για αντιπαράθεση στην χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής  ήταν η αιφνιδιαστική πρόταση του ΔΗΚΟ να ζητήσει αναβολή της συζήτηση των εκποιήσεων κάτι που έτυχε της στήριξης  από το ΔΗΣΥ, την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ.

Στην αντίπερα όχθη βρέθηκαν Οικολόγοι, Ε.ΛΑ Μ και ΑΚΕΛ με τον κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο

Γιώργο Λουκαΐδη  να διερωτάται κατά πόσο θέλουν να επιτραπεί το πάρτι ξεπουλήματος της περιουσίας του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε επίσης «τραγικό» ότι ορισμένα  κόμματα  συναινούν στην «αποδέσμευση κονδυλίων για τον Γρίβα (Μουσείου)», φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ

Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ για Μουσείο Γρίβα: Η σιωπή ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ δεν τους διασώζει από την αγανάκτηση

Το σχόλιο του κ. Λουκαΐδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου ο οποίος τόνισε πως δεν δέχονται μαθήματα από  αυτούς που ψήφισαν τις εκποιήσεις και αυτούς που ψήφισαν στη Βουλή τον Γρίβα ως «άξιο τέκνο της πατρίδας». Ο κ. Σιζόπουλος έκανε αναφορά και στον Ασλανίδη της Χούνταςν (Υφυπουργό Αθλητισμού του Στρατιωτικού Καθεστώτος, Αχιλλέας Ασλανίδη),  τον οποίο είπε πως είχαν ως επίτιμο πρόεδρο των σωματείων τους.  «Εσείς παρεβρίσκεστουν στις δεξιώσεις του δικτάτορα Παπαδόπουλο γι’αυτό μην προκαλείτε. Την σιωπή μας να μην την εκλαμβάνεται… Εσείς εδώ δεν αποδεχτήκατε να γίνει συζήτηση, όταν οι Χουντικοί χτυπούσαν τους διαδηλωτές τον Απρίλη του 1971. Για το μνημείο Γρίβα δέστε τις ανακοινώσεις για την πραγματικότητα. Αν θέλετε για τους δικούς σας λόγους να συσπειρώσετε τους ψηφοφόρους σας  ενόψει  προεδρικών εκλογών βρέστε άλλο τρόπο».

Διαβάστε επίσης: ΕΔΕΚ: Το ΑΚΕΛ καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο της παραπληροφόρησης

«Ψηφίζουμε υπέρ ή κατά και δεν πρέπει να υπάρχει συζήτηση ούτε για τον Γρίβα, ούτε για τον Χριστοδουλίδη», ήταν η απάντηση του Νίκου Τορναρίτη από πλευράς ΔΗΣΥ. 

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ  Νικόλας Παπαδόπουλος έκανε λόγο για ανάξια σχολιασμού «fake news» για τον Γρίβα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα