Στην τελική ευθεία για τις εκλογές οι πολιτικοί αρχηγοί

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων.

Σαφέστατο μήνυμα προς τους ψηφοφόρους ότι άλλο είναι το αίσθημα και το συναίσθημα και άλλο η λογική, έστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υποδεικνύοντας οτι είναι στο χέρι τους να μην προκύψει νέα Βουλή η να θέτει σε κίνδυνο την πορεία σταθεροποίησης της Κύπρου. Ο κύριος Νεοφύτου στο περιθώριο εκδήλωσης της δεξαμενής σκέψης,

πολιτικής παρέμβασης και εξειδίκευσης της ΝΕΔΗΣΥ, έβαλε πρώτα εναντίον του ΑΚΕΛ

"Τα τελευταία τρία χρόνια μια μόνο Πέμπτη να πέρναγε η θέση του ΑΚΕΛ και κάποιων μικρότερων κομμάτων, αυτά που σχολίαζε για την Ελλάδα θα ήταν ένας εφιάλτης που θα τον ζούσαμε", τόνισε.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν στις εκλογές προκύψει Βουλή που θα δημιουργήσει κλίμα ακυβερνησίας παρόμοιο με αυτό στην Ελλάδα τότε κάποιοι πρέπει να σκεφτούν καλά τι είναι ο ρομαντισμός και η πολυκομματική βουλή.

"Αν επικρατήσει ο ρομαντισμός και το “γιατί να μην έχουμε 10 κόμματα”, τουλάχιστον, θα έχει ήσυχη την συνείδησή του ότι είπε στο λαό να μην θεωρείται δεδομένη η πορεία της χώρας εάν προξενήσουμε δια της ψήφου μας ακυβερνησία".

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου στο οποίο παρουσίασε άμεσα μέτρα για περιορισμό της εισοδηματικής ανισότητας, επικεντρώθηκε και πάλι στις έντονες ανησυχίες του κόμματος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνδιασμό με τις ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά "δεν έχουμε άλλη επιλογή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια, επιμένοντας στις βασικές αρχές λύσης, καθώς η εναλλακτική επιλογή, δηλαδή η εγκατάλειψη των διαπραγματεύσεων, θα είναι καταστροφική".

Από την μεριά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε σε χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, τονισε ότι το κόμμα συσπειρώνεται μέρα με τη μέρα και ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει η Προεδρία της Βουλής.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις στην Πάφο ο Προεδρος της Βουλής συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή, χαρακτηρίζοντας πηγή ανωμαλίας την Τουρκία

"Όσοι επιθυμούν να επικρατήσει ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να στραφούν προς την πηγή της ανωμαλίας την Τουρκία και να την πείσουν να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της και να συμφιλιωθεί με την ιδέα της εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα", τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα