Στήριξη ακροδεξιού Οζντάγ στον Κιλιτσντάρογλου

Την υποστήριξή του στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Νίκη, Ουμίτ Οζντάγ, πρώην εταίρος του Σινάν Ογάν, που συνασπίστηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Στην κοινή ανακοίνωση σήμερα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι «επιτεύχθηκαν καλά αποτελέσματα. Το όμορφο σύνθημα είναι ενωμένοι θα νικήσουμε».

Αντίστοιχα, ο Ουμίτ Οζντάγ στις δηλώσεις σου επισήμανε ότι το στρατόπεδο Ερντογάν δεν εγγυήθηκε την επιστροφή των Σύρων προσφύγων, που ήταν το βασικό αίτημα του κόμματός

του, και για το λόγο αυτό προσεταιρίζεται στο δεύτερο γύρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου.

«Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος AK, κ. Νουμάν, μας επισκέφθηκε και μας ζήτησε την υποστήριξή μας. Τους ρωτήσαμε τι σκοπεύουν να κάνουν για τους αιτούντες άσυλο. Αυτό που μας είπαν δεν περιλάμβανε την επιστροφή των προσφύγων στην πατρίδα τους. Συναντηθήκαμε με τον κ. Κεμάλ. Ο κ. Κεμάλ είπε πολύ ξεκάθαρα ότι οι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και ότι θα ακολουθήσει μία τέτοια πολιτική. Συζητήσαμε τις λεπτομέρειες αυτής της πολιτικής και καταλήξαμε σε συναίνεση μαζί του σε ένα μοντέλο που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των Σύρων που επιστρέψουν στη Συρία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τηρώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και θα αλαφρώσει το μεγάλο βάρος από την τουρκική οικονομία, θα κάνει τους δρόμους μας ξανά ασφαλείς και θα διαλύσει τις συμμορίες ναρκωτικών μπροστά από τα σχολεία. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τον κ. Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Τώρα, καλώ όλους τους ψηφοφόρους που ψήφισαν τη Λαϊκή Συμμαχία, που ψήφισαν την Εθνική Συμμαχία και που ψήφισαν τη Συμμαχία ΑΤΑ στον α’ γύρο: Αγαπητοί πολίτες, αν θέλετε να παραδώσετε την Τουρκία που παραλάβατε από τις μητέρες και τους πατέρες σας στα παιδιά σας, αν θέλετε η Τουρκία να παραμείνει ως Τουρκία, αν δεν θέλετε να γίνει χώρα μεταναστών, αν δεν θέλετε να ανησυχείτε όταν η κόρη σας βγαίνει στο δρόμο, αν δεν θέλετε να ανησυχείτε όταν στέλνετε το γιο σας στο μαγαζί της γωνίας στις 21.30 το βράδυ, αν θέλετε να τον στέλνετε με ασφάλεια, υποστηρίξτε την πολιτική και τους πολιτικούς που θα στείλουν τα 13 εκατομμύρια πρόσφυγες στην πατρίδα τους στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 28 Μαΐου και ψηφίστε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην γίνει αυτή η χώρα χώρα μεταναστών».

7 οι αρχές της συμφωνίας

1- Ο ορισμός και το περιεχόμενο της Τουρκικής Ιθαγένειας στα 4 πρώτα άρθρα του Συντάγματος και στο άρθρο 66 θα διατηρηθεί.

2- Δεν θα γίνουν παραχωρήσεις από το εθνικό-ενωτικό-κοσμικό κράτος που ιδρύθηκε το 1924. Αυτές οι αξίες θα διατηρηθούν.

3- Όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ιδιαίτερα οι Σύροι, θα σταλούν πίσω στις χώρες τους το αργότερο εντός 1 έτους.

4- Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που στοχεύουν στην ύπαρξη και την ακεραιότητα του κράτους, ιδιαίτερα η FETO, το PKK και το ISIS, θα καταπολεμηθούν αποτελεσματικά και αποφασιστικά. Η τρομοκρατία θα καταπολεμηθεί, δεν θα γίνει διαπραγμάτευση. Δεν θα επιτραπούν πολιτικές και νομικές ρυθμίσεις που στοχεύουν την εθνική και ενιαία κρατική δομή της Τουρκίας.

5- Στους διορισμούς που θα γίνουν σε όλες τις μονάδες του κράτους, θα διασφαλίζεται ότι η αξία και όχι η πίστη είναι η βάση.

6- Κάθε διαφθορά θα αντιμετωπιστεί πολύ αποτελεσματικά στο πλαίσιο του νόμου.

7- Συμφωνείται πλήρως ότι το κράτος πρέπει να είναι διαφανές και ανοιχτό στους πολίτες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στήριξη, Οζντάγ, Κιλιτσντάρογλου,stirixi, ozntag, kilitsntaroglou