Στηρίζει τον Γενικό Ελεγκτή το Κίνημα Οικολόγων

Το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών στηρίζει την «διαφάνεια ενάντια στο βαθύ κράτος» και στηρίζει τον Γενικό Ελεγκτή, είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική Διάσκεψη για τη θέση των Οικολόγων σε σχέση με την αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο κ. Περδίκης κάλεσε τα κόμματα, τα οργανωμένα σύνολα και τους πολίτες που συμφωνούν στην οργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων για στήριξη του Γενικού Ελεγκτή να προσέλθουν στην πρώτη οργανωτική συνάντηση

την Τετάρτη, 8 Μαΐου, στις 20.00, στην αίθουσα Αφροδίτη στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στην Λευκωσία.

Αναφερόμενος στο «κατηγορητήριο» κατά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, το οποίο έχει δημοσιευτεί σε εφημερίδες, ο κ. Περδίκης είπε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας εγκαλεί τον Γενικό Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά και τα περισσότερα από τα σημεία τα οποία έχουν δημοσιευτεί αφορούν, όπως είπε, τον γιο ή την αδελφή του Γενικού Ελεγκτή, τον εκπρόσωπο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τον πρώην συνεργάτη του Γενικού Ελεγκτή, τον κ. Χασαπόπουλο.  

«Θα μπορούσε να είναι γελοίο αυτό το κατηγορητήριο, εάν δεν προερχόταν από ένα σοβαρό θεσμό που θα έπρεπε να επιδείξει την ανάλογη σοβαρότητα για την περίπτωση που αντιστοιχεί στην σοβαρότητα του θεσμού αυτός που τον εκπροσωπεί. Είναι επικίνδυνο να κατηγορείται κάποιος Λειτουργός, Βουλευτής, πολιτικός για ότι λέει ή τοποθετείται ο γιος του, η αδελφή του ή ο ξάδελφος του» είπε.

Συνέχισε, λέγοντας ότι «υπάρχει ένα στοιχείο, μια οσμή φασισμού σε αυτό το κατηγορητήριο και λογοκρισίας των πολιτών και θεωρούμε ότι αποδεικνύει ότι όντως αυτό που ενοχλεί είναι η κριτική, όντως αυτό που ενοχλεί είναι η διαφάνεια, όντως αυτό που ενοχλεί είναι ο έλεγχος. Η υπεράσπιση λοιπόν του Γενικού Ελεγκτή δεν είναι προσωπική, δεν αφορά το ίδιο το πρόσωπο. Αφορά ακριβώς την υπεράσπιση αυτών των αξιών, της διαφάνειας, της κριτικής, του ελέγχου».

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είπε, επιπρόσθετα, ότι η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο εναντίον του Γενικού Ελεγκτή τάχα για ανάρμοστη συμπεριφορά, είναι «απαράδεκτη».

Όπως είπε «πρόκειται για το αποκορύφωμα μιας σύγκρουσης που κρατάει χρόνια μεταξύ του βαθέως κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο πρώην Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης είχε πολλές φορές απειλήσει τον Γενικό Ελεγκτή με εφαρμογή της διαδικασίας παύσης. Αυτό συνέβαινε κάθε φορά που εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ή δημόσιες τοποθετήσεις του Γενικού Ελεγκτή, ενοχλούσαν το φαύλο καθεστώς της κυβέρνησης Αναστασιάδη», σημείωσε.

Ο κ. Αναστασιάδης, συνέχισε ο κ. Περδίκης, είχε εξάλλου για τον ίδιο λόγο έρθει σε σύγκρουση με τον τότε Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. «Δεν μπορεί να μας διαφεύγει της προσοχής ότι ο Γενικός και Βοηθός Εισαγγελέας είναι πρώην Υπουργοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη» συμπλήρωσε.

Ο κ. Περδίκης κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να «εγκαταλείψει την στάση του Πόντιου Πιλάτου». «Δεν του ζητούμε να καταθέσει υπέρ του Γενικού Ελεγκτή όπως έκανε ο κ. Αναστασιάδης. Οφείλει να τοποθετηθεί όμως στο ουσιώδες πολιτικό ερώτημα: Είναι η διαφάνεια, η κριτική και ο ελεγκτικός έλεγχος απρεπής συμπεριφορά; Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσουν όλα τα πολιτικά κόμματα αλλά και ο κάθε πολίτης» ανέφερε.

«Μας δημιουργεί πάντως αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ενώ η κοινωνία τοποθετείται ξεκάθαρα, τα πολιτικά κόμματα στην πλειοψηφία τους στρουθοκαμηλίζουν και αδυνατούν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Ο Γ. Ελεγκτής από το διορισμό του εκτελεί τα καθήκοντα του με ευσυνειδησία και ζήλο που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Δεν υπήρξε αλάνθαστος, άλλωστε ποιος είναι αλάνθαστος», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στηρίζει, Γενικό Ελεγκτή, Κίνημα Οικολόγων,stirizei, geniko elegkti, kinima oikologon