Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας ο Υφυπουργός Έρευνας

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας μεταβαίνει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας (Έρευνα και Διάστημα) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 8 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της οποίας οι Υπουργοί θα κληθούν να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία για σύσταση του Συμβουλίου για τη δημιουργία ευρωπαϊκού πλαισίου

για προσέλκυση ταλέντων έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ο Υφυπουργός θα έχει διμερείς επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του.

Προστίθεται ότι τα κύρια θέματα στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου, όσον αφορά τη Σύνοδο για την Έρευνα, είναι ο αντίκτυπος της έρευνας και της καινοτομίας στη χάραξη πολιτικής, κατά την οποία οι Υπουργοί αναμένεται να εγκρίνουν συμπεράσματα του Συμβουλίου. 

Επίσης, σημειώνεται, «οι Υπουργοί θα κληθούν να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία σχετικά με σύσταση του Συμβουλίου με σκοπό τη δημιουργία ευρωπαϊκού πλαισίου για την προσέλκυση και τη διατήρηση ταλέντων στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη».

Θα πραγματοποιηθεί ακόμη συζήτηση προσανατολισμού με θέμα: «Η αξιοποίηση της έρευνας ως εργαλείου για την οικονομική και βιομηχανική ανάκαμψη και ανθεκτικότητα».

Όσον αφορά τη Σύνοδο των Υπουργών για το Διάστημα, τα δύο κύρια θέματα στην ημερήσια διάταξη αφορούν τη διαχείριση της διαστημικής κυκλοφορίας και το μέλλον της διαστημικής πολιτικής της ΕΕ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα