Στο Euro 2016 Τσεχία και Ισλανδία (όλα τα αποτελέσματα)

Η Τσεχία νίκησε με 2-1 τη Λετονία στη Ρίγα είναι στο Euro 2016. Όπως και η Ισλανδία που έμεινε στο 0-0 με το Καζακστάν, αρκετό για να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Συνεπής στο καθήκον της, η Τσεχία πέρασε με 2-1 από τη Λετονία και θα είναι στα γήπεδα της Γαλλίας το καλοκαίρι του 2016. Η Τουρκία νίκησε με 3-0 την Ολλανδία και την προσπέρασε στη

μάχη για την τρίτη θέση.

Στη δεύτερη θέση του ομίλου βρέθηκε η Νορβηγία, που νίκησε με 2-0 την Κροατία. Δεν μπόρεσε να φθάσει στην πρώτη νίκη η Μάλτα, που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με το Αζερμπαϊτζάν.

Παράταση στην αγωνία για την Ουαλία που έμεινε στο 0-0 με το Ισραήλ, και θα περιμένει να δει πότε θα εξασφαλίσει την πρόκριση, στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές.

Η Ισλανδία έμεινε στο 0-0 με το Καζαχστάν, ωστόσο αυτός ο βαθμός αρκούσε να τη στείλει στη Γαλλία. Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον και οι συμπαίκτες του θα είναι για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εν προκειμένω στη Γαλλία το καλοκαίρι του 2016.

Η Ιταλία έκανε τα απαραίτητα και νίκησε με 1-0 τη Βουλγαρία, προσπέρασε τη Νορβηγία (η οποία βρέθηκε προσωρινά πρώτη) και βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου της.

Το Βέλγιο σχεδόν "κλείδωσε" την πρόκριση καθώς με γκολ του Αζάρ πέρασε από την Κύπρο (1-0) και είναι στη δεύτερη θέση, τέσσερις βαθμούς μπροστά από το Ισραήλ.

Η Βοσνία νίκησε εύκολα την Ανδόρα (3-0) ανέβηκε στην τέταρτη θέση και συνεχίζει τη μάχη της για τα την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Χέρι-χέρι Ισλανδία και Τσεχία

Στη Ρίγα, η Τσεχία άνοιξε "κανάλι" πρόκρισης στα γήπεδα της Γαλλίας. Με τον Λιμπέρσκι στο 13' και τον Νταρίντα στο 25', οι Τσέχοι έδειξαν από το πρώτο ημίχρονο τις διαθέσεις τους και ταυτόχρονο είχαν στήσει αυτί... στο Ικόνιο, εκεί όπου η Τουρκία αντιμετώπιζε την Ολλανδία. Ο Ζιουνίνς μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους, Λετονούς. Οι Τσέχοι έφυγαν με τη νίκη από τη Ρίγα και μαζί με την πρόκριση για το Euro 2016. Θαύμα, δίχως προηγούμενο. Η Ισλανδία είναι στην τελική φάση του Euro 2016, που θα διεξαχθεί στη Γαλλία. Οι νησιώτες δεν χρειάστηκε να κάνουν πολλά κόντρα στο Καζαχστάν, παρά μόνο να μη δεχθούν γκολ. Ο Φινμπόγκασον, ο Γκούντιονσεν και οι υπόλοιποι πέτυχαν έναν άθλο. Το 0-0 έστειλε 330.000 κατοίκους (ο πληθυσμός της Ισλανδίας) στα ουράνια.

Συντριβή της Ολλανδίας στο Ικόνιο
Στο Ικόνιο, οι ποδοσφαιριστές του Φατίχ Τερίμ γνώριζαν ότι αυτό ήταν το ματς της χρονιάς. Εκμεταλλεύτηκαν την γι' ακόμη μία φορά πελαγοδρομούσα Ολλανδία και από το πρώτο ημίχρονο, πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο Εγκουζάν Εζιακούπ στο 8ο λεπτό, κι ο Αρντά Τουράν στο 26ο διαμόρφωσαν το 2-0, του πρώτου ημιχρόνου. Νομοτελειακά, θα ερχόταν και το τρίτο γκολ. Το πέτυχε ο Μπουράκ Γιλμάζ, στο 86ο λεπτό. Απογοήτευση η Ολλανδία, ούτε η τρίτη θέση είναι πλέον στο χέρι της.

Κορυφή με τα απαραίτητα η Ιταλία
Στο Παλέρμο, έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Μίνεφ ανέτρεψε τον Καντρέβα, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο Ντε Ρόσι, το εκτέλεσε εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ για τη "σκουάντρα ατζούρα". Ο σκόρερ, στο 55ο λεπτό αποβλήθηκε όπως κι ο Μιτσάνσκι, από τη πλευρά της Βουλγαρίας. Το γκολ του Ντε Ρόσι αρκούσε για τη γειτονική χώρα.

Με Μπρέγκετ στη δεύτερη θέση
Στο "Ούλεβααλ" του Όσλο, η εθνική Νορβηγίας με τον μπακ του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί, στη σύνθεσή της τα βρήκε σκούρα, στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στην Κροατία. Στο δεύτερο, όμως, ήταν διαφορετικά καθώς με ήρωα τον Μπέργκετ στο 51' (χρεώθηκε αυτογκόλ στον Τσόρλουκα) και στο 69', πήραν σαφές προβάδισμα οι Νορβηγοί και βρέθηκαν στη δεύτερη θέση.

Μάλτα χωρίς...νίκη
Στο Τάκαλι, η Μάλτα έψαχνε την πρώτη της νίκη, στα προκριματικά του Euro 2016. Ο Αμιρκουλίγεβ με εξαιρετικό σουτ, νίκησε τον τερματοφύλακα της Καλλονής, Άντριου Χογκ, κι άνοιξε το σκορ για τους Αζέρους, στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης. Ωστόσο ο Μίσφουντ στο 55' και ο Έφιονγκ στο 71', κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή για τη νησιωτική ομάδα. Ο Αμιρκουλίγεβ πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο 80ό λεπτό και ισοφάρισε σε 2-2.

Μηδέν και αναμονή για Ουαλία
Στο Κάρντιφ, η Ουαλία με τον Γκάρεθ Μπέιλ στη σύνθεσή της προσπάθησε να τρυπήσει το ισραηλινό "τείχος", χωρίς όμως αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο. Οι Ουαλοί δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να εξασφαλίσουν από τώρα την πρόκριση. Θα το κάνουν, προσεχώς.

Ξανά σε τροχιά τρίτης θέσης
Στη Ζένιτσα, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη δεν αντιμετώπισε πρόβλημα κόντρα στην Ανδόρα. Μπίτσακτσιτς στο 14', Τζέκο στο 30' και Λούλιτς στο 45', είχαν ως αποτέλεσμα το σκορ ημιχρόνου να είναι 3-0, υπέρ των Βαλκάνιων. Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο, οι Βόσνιοι έχουν ελπίδες για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Ο Αζάρ δείχνει... Γαλλία
Στην Κύπρο, η εθνική Βελγίου ήταν αυτή που είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν. Οι Βέλγοι έψαχναν να βρουν το πολυπόθητο - γι' αυτούς - γκολ κι εν τέλει τα κατάφεραν με τον Εντέν Αζάρ, στο 86ο λεπτό. Το Βέλγιο είναι με το ενάμιση πόδι, στα γήπεδα της Γαλλίας.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:
Κυριακή
Λετονία - Τσεχία 1-2 (73' Ζιουνίνς / 13' Λιμπέρσκι, 25' Νταρίντα)
Μάλτα - Αζερμπαϊτζάν 2-2 (55' Μίφσουντ, 71' Έφιονγκ / 36', 81' Αμιρκουλίγεβ)
Νορβηγία - Κροατία 2-0 (51' αυτ. Τσόρλουκα, 69' Μπέργκετ)
Ουαλία - Ισραήλ 0-0
Τουρκία - Ολλανδία 3-0 (8' Εζιακούπ, 26' Τουράν, 86' Μπουράκ Γιλμάζ)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Ανδόρα 3-0 (14' Μπίτσακτσιτς, 30' Τζέκο, 45' Λούλιτς)
Ισλανδία - Καζαχστάν 0-0
Ιταλία - Βουλγαρία 1-0 (6' πεν. Ντε Ρόσι)
Κύπρος - Βέλγιο 0-1 (86' Αζάρ)

Δευτέρα
Αρμενία - Δανία (19:00)
Αλβανία - Πορτογαλία (21:45)
Βόρειος Ιρλανδία - Ουγγαρία
Iρλανδία - Γεωργία
Πολωνία - Γιβραλτάρ
Ρουμανία - Ελλάδα
Σκωτία - Γερμανία
Φινλανδία - Νήσοι Φερόε

Τρίτη
Αγγλία - Ελβετία (21:45)
Λευκορωσία - Λουξεμβούργο
Λιθουανία - Σαν Μαρίνο
Λίχτενσταϊν - Ρωσία
Μολδαβία - Μαυροβούνιο
Σκόπια - Ισπανία
Σλοβακία - Ουκρανία
Σλοβενία - Εσθονία
Σουηδία - Αυστρία

Keywords
Τυχαία Θέματα