Στο μικροσκόπιο Επ. Κεφαλαιαγοράς οι προσφορές «Lone star» για εξαγορά BOCY

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, βρίσκονται οι εξελίξεις αναφορικά με τις προσφορές της "Lone star" για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου.

"Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι σε διαβούλευση τόσο με την Τράπεζα Κύπρου,

όσο και με την αντίστοιχη εποπτική αρχή στην Ιρλανδία (Irish Takeover Panel), χώρα στην οποία είναι εγγεγραμμένη η Τράπεζα Κύπρου, για να δούμε ότι τηρούνται οι πρόνοιες των νομοθεσιών Κύπρου και Ιρλανδίας", ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Θεοχαρίδης.

Ο κ. Θεοχαρίδης ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν θέματα που εμπίπτουν κάτω από το Irish Takeover Panel και άλλα κάτω από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

"Θα πρέπει να διαχωριστούν ποιες είναι οι αρμοδιότητες της εποπτικής αρχής στην Κύπρο και ποιες οι αρμοδιότητες της εποπτικής αρχής στην Ιρλανδία", σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι Αμερικανικός κολοσσός "lone star", κατέθεσε τρεις προσφορές, για εξαγορά της τράπεζας Κύπρου, η οποία όμως τις απέρριψε.

Παραταύτα, με βάση των Ιρλανδικών Κανόνων Εξαγοράς, στους οποίους υπόκειται η bank of cyprus holding, η Lone Star μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, θα πρέπει είτε ν΄ ανακοινώσει επίσημα την προσφορά της στους μετόχους ή  ν' ανακοινώσει ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για την εξαγορά.

Διαβάστε επίσης 

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για μετοχές της Τράπεζας Κύπρου

Keywords
Τυχαία Θέματα