Στο σκοτάδι οκτώ κοινότητες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς

Στο σκοτάδι βύθισε οκτώ κοινότητες η μεγάλη φωτιά στον Αρακαπά, με το κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή να εντοπίζεται στην απενεργοποίηση των υδραντλιών της γύρω περιοχής, εμποδίζοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να τιθασσεύσει τον πύρινο όλεθρο που μαίνεται στην περιοχή.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, είπε πως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, το δίκτυο ηλεκτροδότησης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα

οι κοινότητες Αρακαπάς, Επταγώνια, Κελλάκι, Πραστιό Κελλακίου, Αγίοι Βαβατσινιάς, Μελίνη, Οδού και Ορά.

Όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, εκ πρώτης όψεως υπάρχουν πολλές ζημιές στο δίκτυο, διότι η φωτιά κατέκαψε μεγάλο αριθμό πασσάλων. Πρόσθεσε, χαρακτηριστικά, πως είναι αδύνατον να πλησιάσουν οι τεχνικοί της ΑΗΚ για μια αποτίμηση των ζημιών λόγω της πυρκαγιάς.

«Έχει μεταφερθεί εξοπλισμός, ούτως ώστε, μόλις μας δοθεί το πράσινο φως να ξεκινήσουμε την αντικατάσταση των καμένων πασσάλων», είπε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΑΗΚ, η προτεραιότητα είναι να ηλεκτροδοτηθούν οι κοινότητες, «αλλά και κυρίως οι υδραντλίες της γύρω περιοχής για να διευκολυνθεί το έργο της γύρω περιοχής».

Σημείωσε, τέλος, πως «έχουν αναβληθεί όλες οι προγραμματισμένες εργασίες της ΑΗΚ και όλα τα συνεργεία από όλες τις επαρχίες θα μεταβούν στο σημείο για να ξεκινήσουν δουλειά μόλις μας επιτραπεί».

Διαβάστε επίσης 

LIVE: Ολονύχτια μάχη με την πύρινη κόλαση–Εν αναμονή βοήθειας η Κύπρος (vid)

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα