Στο στόχαστρο τα ωράρια των καταστημάτων

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι για το θέμα των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, που θα τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Εργασίας την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας, Ανδρέας Καυκαλιάς, φρόντισε να δώσει από νωρίς τον τόνο, καταδεικνύοντας τη σημαντικότητα του ζητήματος μέσω των τοποθετήσεών του. «Το πρώτιστο αλλά και σημαντικότερο κομμάτι του ζητήματος είναι να ξεκαθαρίσει η πολιτική θέση της Κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα», ήταν η αρχική του τοποθέτηση. Εν συνεχεία ο κ.

Καυκαλιάς έδειξε και μια άλλη πτυχή, που… «έμεινε κάτω από το χαλί», αφού θεωρεί πως θα πρέπει να εξεταστούν και τα όποια νομικά κενά και παραλείψεις προκύπτουν από την υφιστάμενη συμφωνία. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «θεωρώ ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει διάταγμα που να καθορίζει το ωράριο λειτουργίας των γενικών καταστημάτων, κάτι που, αν δεν κάνω λάθος, απουσιάζει από το 2016-2017». Όπως όλα δείχνουν, η Επιτροπή Εργασίας είναι αποφασισμένη να πιέσει για τις απαιτούμενες διορθώσεις στα… κακώς έχοντα, ενώ μένει να διαφανεί ποια θα είναι η στάση της εκτελεστικής εξουσίας στο εν λόγω ζήτημα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής», από πλευράς Υπουργείου Εργασίας δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση για διαφοροποίηση του status quo, με τη θέση της Κυβέρνησης να θεωρείται ξεκάθαρη.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί

Keywords
Τυχαία Θέματα