Ανάλυση: Ο κόσμος να μάθει να ζει με μια πυρηνική Β. Κορέα

Ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να ζει με μια πυρηνική Βόρεια Κορέα, μέχρι να βρεθούν τρόποι αναχαίτισης, αναφέρει ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Αδαμίδης.

Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και κάτι του Σίγμα, ο κ. Αδαμίδης ανέφερε ότι μια στρατιωτική σύρραξη στη Βόρεια Κορέα δεν είναι κάτι απλό, είναι κάτι μάλλον δύσκολο, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε ερώτημα κατά πόσο η νέα

πυρηνική δοκιμή από τη Β. Κορέα αποτελεί ξεκάθαρη απειλή κατά των ΗΠΑ, ο κ. Αδαμίδης παρουσιάστηκε επιφυλακτικός, καθώς, όπως είπε, "αν δεν τους κατέχει ήδη, σίγουρα -αργά ή γρήγορα- θα έχει στην κατοχή της διηπειρωτικούς πυραύλους η Β. Κορέα".

Ο κόσμος, τόνισε, θα πρέπει να μάθει να ζει με μια πυρηνική Βόρεια Κορέα μέχρι να εξευρεθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί και τα εργαλεία για την αναχαίτιση των επιδιώξεων του Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο πιο αυστηρών κυρώσεων, ο κ. Αδαμίδης επεσήμανε ότι σίγουρα η Κίνα δεν μπορεί να αισθάνεται χαρούμενη με ό,τι έχει γίνει, καθώς είναι η μοναδική χώρα που στέκεται στο πλευρό της Β. Κορέας.

Ενδεχομένως, συνέχισε, να ζητηθούν κυρώσεις, όπως για παράδειγμα η μείωση των εξαγωγών πετρελαίου προς τη Β. Κορέα, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο προς τη Β.Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα