Στρασβούργο-Εφαρμογή των αποφάσεων ΕΔΑΔ ζητά ο Ν.Νικολαίδης

Άμεση και καθολική εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζήτησε ο Κύπριος Βουλευτής Νίκο Νικολαΐδης σε παρέμβασή του στις εργασίες της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), την Τετάρτη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση επισημαίνοντας την μεγάλη σημασία της έκθεσης για το θέμα, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως «συνιστά ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο αξιολόγησης της εφαρμογής των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, από χώρες μέλη του Οργανισμού, για θέματα που

αφορούν στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών, της έννομης τάξης και της δημοκρατίας».

«Αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται από συγκεκριμένες χώρες που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, ο κ. Νικολαΐδης υπογράμμισε πως η άμεση και καθολική εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου, είναι τεράστιας σημασίας και πως σε αντίθετη περίπτωση, θα τεθεί υπό σοβαρό κίνδυνο αλλά και υπό αμφισβήτηση τόσο η αξιοπιστία όσο και η αποτελεσματικότητα του ΕΔΑΔ», προστίθεται.

Όπως αναφέρεται ο Κύπριος βουλευτής εξέφρασε την βαθιά του ικανοποίηση για την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε ότι αφορά στην εφαρμογή της απόφασης του ΕΔΑΔ στην 4η Διακρατική, Κύπρος ν Τουρκίας, που αφορά στο ανθρωπιστικό θέμα των Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων, με την οποία επαναλαμβάνεται η θέση πως η υποχρέωση της Τουρκίας να καταβάλει δίκαιες αποζημιώσεις είναι άνευ όρων και πως αυτές θα πρέπει να καταβληθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα