Συμπληρώνει εννιά χρόνια λειτουργίας η Λεβέντειος Πινακοθήκη

Με αφορμή την επέτειο των εννιά χρόνων λειτουργίας της, η Λεβέντειος Πινακοθήκη παρουσιάζει τη νέα έκδοση "Τισιανός: θέματα και παραλλαγές", σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης μουσεία και ακαδημαικούς τέχνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πινακοθήκης σχετικά με την έκδοση, ο μεγάλος Βενετός ζωγράφος Τισιανός (π. 1490-1576) δημιούργησε αρκετές παραλλαγές βασισμένες στις πιο επιτυχημένες συνθέσεις του. Μερικές φορές αυτές εκτελούνταν εξ ολοκλήρου από τον δάσκαλο τον ίδιο, αλλά πιο συχνά γίνονταν με τη συνεργασία

των βοηθών που είχε στο εργαστήριό του. Οι πρακτικές λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας για τη δημιουργία παραλλαγών και αναπαραγωγών προσελκύουν ολοένα και περισσότερο το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, με την έρευνα να εφαρμόζει τόσο παραδοσιακούς τρόπους μελέτης των έργων όσο και καινοτόμους επιστημονικές μεθόδους.

Με αφετηρία το έργο «Η Βάπτιση του Χριστού» που συγκαταλέγεται στις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης, η έκδοση περιλαμβάνει μια σειρά μελετών για συγκεκριμένα έργα του καλλιτέχνη, καθώς και άλλες μελέτες για την τεχνοτροπία με την οποία ο Τισιανός προσπάθησε να διαφοροποιήσει και να προωθήσει τους πίνακές του, ενισχύοντας την ήδη πολύ μεγάλη φήμη του μοναδικού αυτού καλλιτέχνη.

Η Λεβέντιος Πινακοθήκη, που εγκαινιάστηκε σαν σήμερα, στις 23 Μαρτίου 2014, συμπληρώνει εννέα χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο φιλότεχνο κοινό. "Με προσωρινές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις που θα ικανοποιήσουν κάθε λάτρη της τέχνης και του πολιτισμού, η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανανεώνει τη δέσμευσή της να έχει στο επίκεντρο τον συνεχή διάλογο με τον επισκέπτη και να βρίσκει πάντα νέους τρόπους να αναδείξει και να προσφέρει στον επισκέπτη το μεγαλείο της ευρωπαϊκής τέχνης και πολιτισμού", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Για τον εορτασμό των εννέα χρόνων λειτουργίας της, η Λεβέντειος Πινακοθήκη και το AGLG Shop, θα είναι ανοιχτά το Σάββατο 25 Μαρτίου, με ειδική προσφορά 20%, στα βιβλία 'Titian: Themes and Variations', 'Director's Choice' και 'Highlights'.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα