Συμπτώματα κορωνοϊού μέρα παρά μέρα στο σώμα - Ήχος σε πνεύμονες (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την καλύτερη κατανόηση του τρόπου που επιδρά ο νέος-κορωνοϊός  στο ανθρώπινο σώμα έχουν γραφτεί αρκετά τις τελευταίες βδομάδες. Επιπλέον κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αρκετά διδακτικά βίντεο με γραφικά που δείχνουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα στάδια της προσβολής, την επίδραση στους πνεύμονες και γενικότερα σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Γενικό πλαίσιο

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από το COVID-19 εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, όπως πονόλαιμος, κεφαλαλγία, πυρετό, ξηρό βήχα, δύσπνοια και κόπωση. Ωστόσο, σε ένα υποσύνολο ασθενών, ο ιός επιτίθεται στους

πνεύμονες προκαλώντας μια πιο σοβαρή λοίμωξη, όπως η πνευμονία.

Μικροί αερόσακοι στους πνεύμονες προσθέτουν οξυγόνο στο κύτταρο του αίματός . Αυτό το οξυγόνο μεταφέρεται έπειτα σε όργανα και ιστούς σε όλο το σώμα. Όταν ο κορωναϊός προσκολλάται σε ένα κύτταρο, αρχίζει να αναδιπλασιάζεται μέσα στο κύτταρο.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιχειρεί να καταστρέψει τον ιό, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα μια φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλεί τη συσσώρευση υγρών στους πνεύμονες. Καθώς οι πνεύμονες γεμίζουν με υγρό, μειώνεται το διαθέσιμο οξυγόνο του σώματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό οργάνων και θάνατο.

Ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών αυξάνεται εάν ένα άτομο είναι ηλικιωμένο ή έχει συνδεθεί με ιατρικές παθήσεις. Μόλις μολυνθεί, ένα άτομο μπορεί να μην παρουσιάσει συμπτώματα, αλλά μπορεί ακόμα να μολύνει άλλους..

Αναλυτικό άρθρο:  Τι κάνει ακριβώς ο κορωνοϊός στο σώμα;

Διαφωτιστικά βίντεο-αναπαράσταση

Το πρώτο επεξηγηματικό βίντεο με τίτλο  «Πως ο COVID-19 επηρεάζει το σώμα», είναι από την ομάδα High Impact που συνδυάζει την επιστημονική ακρίβεια με τα υψηλής ποιότητας γραφικά προκειμένου να εκπαιδεύσει ειδικούς για διάφορα θέματα θεραπείας. Η εσωτερική ομάδα της εταιρείας αποτελείται από ψηφιακούς καλλιτέχνες, γιατρούς και μηχανικούς animation και τρισδιάστατων αναπαραστάσεων.

To δεύτερο βίντεο είναι από το διαδικτυακό κανάλι Medzcool παρουσιάζει πως ακούγονται οι ανθρώπινοι πνεύμονες που πάσχουν από κορωνοϊό σε διάφορα στάδια

 

Όπως σημειώνει το βίντεο το περιεχόμενο προορίζεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και αφορά επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Το περιεχόμενο αυτού του βίντεο δεν έχει σκοπό να αλλάξει, να συμβουλεύσει ή να κατευθύνει οποιαδήποτε ιατρική λήψη αποφάσεων.

Ένα τρίτο βίντεο είναι από το κανάλι Science Inside, δείχνει πως μοιάζουν τα συμπτώματα του κορωνοϊού μέρα με την μέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα