Σύγκλιση Συμβουλίου των Αρχηγών ζητούν τα κόμματα για Υγεία

Σύγκλιση σύσκεψης όλων των πολιτικών δυνάμεων με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα στη δημόσια υγεία και την αντιμετώπιση τους, ειδικότερα την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, ζητά με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κυπριανού σημειώνει ότι καθημερινά ταλαιπωρούνται χιλιάδες συμπολίτες μας ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τίθεται ακόμα και θέμα ζωής ή θανάτου ασθενών εξαιτίας της υποβάθμισης που έχει υποστεί η δημόσια υγεία τα τελευταία χρόνια.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του

Γραφείου Υγείας του ΑΚΕΛ, Άθως Γεωργίου, τόνισε ότι η δημόσια υγεία οδηγήθηκε συνειδητά σε αδιέξοδο από την κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού.

Κάλεσε συνάμα τους αρμοδίους να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους, να αφουγκραστούν τις ανησυχίες της κοινωνίας και να εγκύψουν επιτέλους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα προβλήματα που ταλανίζουν τα νοσοκομεία μας και να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις που χρειάζονται οι ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας.

ΕΔΕΚ: «Ο Πρόεδρος να υλοποιήσει τη δέσμευση του για το ΓΕΣΥ»

«Η νέα κρίση στον τομέα της υγείας ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης του υπουργείου Υγείας και των κυβερνητικών γιατρών, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν και τους κινδύνους που παραμονεύουν σε βάρος της υγείας των ασθενών», σημειώνει η ΕΔΕΚ .

«Θα πρέπει επιτέλους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υλοποιήσει τη δημόσια δέσμευση που ανέλαβε μετά από επιστολή της ΕΔΕΚ για σύγκλιση του συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων για να ληφθούν οι πολιτικές αποφάσεις για την άμεση έναρξη της εφαρμογής του ΓΕΣΥ» αναφέρει κλείνοντας, η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα