Συγκλονίζουν μαρτυρίες Ισραηλινών που έφτασαν Κύπρο: «Είναι αποκαρδιωτικό»

Το αδιαχώρητο γίνεται τις τελευταίες ώρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εξαιτίας των επιπρόσθετων πτήσεων που πραγματοποιούνται από και προς το Ισραήλ.

Στο πτητικό πρόγραμμα του αεροδρομίου προστίθενται συνεχώς νέες πτήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται εάν και εφόσον το επιτρέπουν οι καταστάσεις που διαμορφώνονται από το ξέσπασμα του αιματηρού πολέμου.

Η Κύπρος αποτελεί εκτός από ασφαλές καταφύγιο για τους Ισραηλινούς αλλά και διαμετακομιστικό σταθμό, ενώ γίνονται και πολλές εκτροπές πτήσεων, διότι η εμπόλεμη κατάσταση

δεν επιτρέπει στα αεροσκάφη να προσγειωθούν στο Μπέν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. 

Επιβάτης που έφτασε στην Κύπρο ανέφερε ότι «έπρεπε να πετάξουμε για Σερβία, μετά για Κύπρο και πρέπει να μείνουμε εδώ μέχρι αύριο που θα πετάξουμε για Τελ Αβίβ. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους και είναι δύσκολο».

Άλλη επιβάτιδα τόνισε ότι «είναι αποκαρδιωτικό. Είναι πραγματικά σπαρακτικό, βάναυσο, βάρβαρο και χρειαζόμαστε Θεία πρόνοια για να βοηθήσουμε τον κόσμο».   

Οι περισσότεροι Κύπριοι που βρίσκονταν στο Ισραήλ έχουν επιστρέψει, ωστόσο παραμένει ακόμη ένας αριθμός για τους οποίους γίνονται προσπάθειες να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό. Ανάμεσα τους και γκρούπ προσκυνητών. Πέντε συμπατριώτες μας, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Ισραήλ και συνοδεύονται από συγγενικά τους πρόσωπα, έχουν την αρωγή της Κυπριακής πρεσβείας και στο παρόν στάδιο θα παραμείνουν εκεί.

Νωρίς το απόγευμα, όπως μετέδωσαν ξένα πρακτορεία, ρουκέτα έπληξε σημείο κοντά στο αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή των πτήσεων. Όλες οι πτήσεις επαναπρογραμματίστηκαν και θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψει η κατάσταση.   

Διαβάστε επίσης: Επιπλέον πτήσεις από Τελ Αβίβ προς Λάρνακα και Αθήνα προσθέτει η TUS Airways

Keywords
Τυχαία Θέματα